Super Sunday: HIJS Hokij Den Haag U16


HIJS Hokij Den Haag U16

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Super Sunday! De dag waarop de bekerfinales bij de U12, U14 en U16 gespeeld worden. De laatste ploeg die we onder de loep nemen is HIJS Hokij Den Haag U16. Die ploeg staat onder leiding staat van coach Ben Bik.

De meest ervaren oefenmeester van de Super Sunday finalisten vinden we in de banken bij Den Haag. “Ik ben inmiddels al 20 jaar actief als jeugdtrainer. Dit is het derde seizoen dat ik de U16 bij HIJS train”, zo opent Bik.

HIJS Hokij Den Haag U16
Foto: Kuipers Fotografie

GOED GEVOEL

Bik vind het fantastisch om met die jonge knapen samen te werken. “Ik probeer al mijn ervaringen over te brengen op jonge spelers en hoop dit ook terug te zien in wedstrijden en trainingen. Waar ik het meest van geniet is dat spelers hard voor je willen werken en steeds beter worden. Dat geeft als trainer een goed gevoel.”

MEER TEGENSTAND

In de voorrondes wist HIJS alle vijf de duels te winnen. Naast de 47 gescoorde goals, vielen de slechts vijf tegentreffers op. “In de voorrondes hebben we niet heel veel tegenstand gehad en hebben alle wedstrijden ruim gewonnen. De 12-2 zege op Alkmaar was in mijn ogen de beste wedstrijd. Daar heb ik goede opbouw en goede back checks gezien, plus dat iedereen zijn taken goed uitvoerde. Het was mooi om te zien dat het team samenspeelde.”

HIJS Hokij Den Haag U16
Foto: Kuipers Fotografie

RED EAGLES DEN BOSCH U16

Wellicht komt die tegenstand dan in de finale tegen Den Bosch. De teams zijn geen onbekenden van elkaar. “Dat is een goed getraind team. Ze hebben ook alle wedstrijden gewonnen in de voorrondes. En deze twee teams hebben in de u14 al eerder in finale tegenover elkaar gestaan. Dus ik verwacht een spannende wedstrijd met twee hardwerkende teams.”

Toch gaat Bik niet heel veel anders doen, dan hij gewoon doet. “Ik ga ze niks anders meegeven dan normaal. Alleen zijn finales altijd andere wedstrijden, waarbij ook meer spanning vrijkomt. Dat kan soms bepalend zijn voor de finalewedstrijd. Maar wat ik ze zeker meegeef is dat je in finales vooral altijd net iets meer moet geven, dan in een gewone wedstrijd.”

HIJS Hokij Den Haag U16
Foto: Erika Bergsma-Kuipers

ALLEEN MAAR GOEDE SPELERS

Den Haag wil in ieder geval volle bak voor de overwinning gaan, met een team dat als collectief opereert. “Spelers waar je op zou kunnen letten zijn Dylan Wesseling, Tommy van Zanten en goalie Emmet Plas. Emmet is pas aan zijn tweede seizoen bezig. Daarbij wil ik wel heel expliciet zeggen, dat ik alleen maar goede spelers heb. Wij opereren echt als één team.”

De ambitie is er en die durft de oefenmeester wel hardop uit te spreken. “Super Sunday is écht op en top geslaagd als we de winst kunnen behalen.”

Previous Ottawa Senators en Pittsburgh Penguins winnen beiden met 4-1
Next Den Haag wint topper van Luik, Antwerp laat Heerenveen ontsnappen