Den Haag wint topper van Luik, Antwerp laat Heerenveen ontsnappen

HIJS Hokij IJshockey

Vier duels in de BeNe League op de zaterdagavond. Daarin ontsnapte Heerenveen aan zijn eerste nederlaag bij Antwerp, won Den Haag in een lekkere wedstrijd van Luik, noteerde Geleen een shutout op bezoek bij Chiefs en ging HYC er met de punten vandoor in Mechelen. Het speelweekend dat in het teken staat van #Together4Winnie. Wil je nog iets doneren? Dat kan vanaf 2 euro. KLIK DAN HIER

Banner Winnie Shupe

CAIROX Hijs Hokij Den HaagLuik Bulldogs 5-2

In een goed gevulde Uithof kreeg CAIROX Hijs Hokij bezoek van Luik Bulldogs. De 1.515 toeschouwers zagen Den Haag, uiteindelijk verdiend, met 5-2 winnen van Luik. Bij de Hagenaars waren Marco Bommezijn en Donny van Musscher afwezig. De gasten hadden niemand in de ziekenboeg liggen.

Eerste periode voor Den Haag

Na een korte fase van aftasten ging bij Den Haag vanaf de vijfde minuut het tempo omhoog. Met acht minuten op de klok waren het de Hagenaars die als eerste toesloegen. Jesse Gabrielle kreeg de puck, unassisted, voorbij Pasquele Spano: 1-0. Bulldogs Luik toonde mentale veerkracht en scoorde een minuut later de gelijkmaker. Jordan Paulus kreeg, op de linkerzijde, via Den Haag verdediger Reinier Staats de rubberen schijf in het Haagse goal. Den Haag nam in minuut zestien opnieuw de voorsprong. Staats stuurde Alan van Bentem het aanvalsvak in. Deze speelde de puck terug op Jasper Kick die meteen de trekker overhaalde. Joey Oosterveld verdubbelde de marge met een schot uit de pols: 3-1. Alle resterende pogingen van de Luikenaren waren niet voldoende om Den Haag goalie Brett Magnus te verschalken.

Jesse Gabrielle HIJS Hokij

Den Haag bouwt voorsprong uit

In de tweede periode zocht Luik vanaf het begin, in tegenstelling tot de eerste periode, veel meer de aanval. De Bulldogs gingen duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. In minuut 30 minuten liepen de gemoederen ietwat hoog op bij beide teams en dit zorgde voor gevulde strafbanken. Bij Luik mochten Loris Darques (taunting), Andy Kolodziejczyk (roughing) en Bryan Kolodziejczyk (crosschecking) allen voor twee minuten zitten. Bij Den Haag namen Gabrielle (taunting) en Joey Oosterveld (crosschecking) tegelijkertijd plaats op de strafbank. Iets waar Den Haag, uiteindelijk, het meeste van wist te profiteren. Na de gemeenschappelijke afkoelingsperiode was het namelijk wederom Gabrielle die, met het nodige kunst en vliegwerk, Spano vanaf de rand van de crease wist te passeren. Het voorafgaande werk was door Thomas Roosendaal en Oosterveld gedaan. Alhoewel de Luikenaren, op basis van het vertoonde spel, meer hadden verdiend deze periode gingen beide teams met 4-1 op het bord richting kleedkamers.

Luik Bulldogs IJshockey

Alles of niets voor Bulldogs

Vroeg in periode drie waren er  direct kansen voor zowel Den Haag als Luik. Spano en Magnus hielden hun team in deze fase op de been. Als in de 47e minuut Kick twee minuten aan zijn mindfulness mocht gaan werken, ging bij de Bulldogs de goalie van het ijs voor nóg een extra aanvaller: zes tegen vier. Deze alles of niets poging had verre van het gewenste effect voor de Luikenaren. Een minuut later was het Gabrielle die het verlaten goal vond en zijn hattrick compleet maakte. Dat Paulus, op assist van Bryan Kolodziejczyk, 34 seconden later zijn tweede goal van de avond scoorde was uiteindelijk slechts van waarde voor de wedstrijdstatistieken.

ANTWERP PHANTOMS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 4-6

De Phantoms uit Antwerp waren onderweg naar een stunt op het eigen Ruggenveld II compex, maar moesten na 60 minute ijshockey toch hun meerdere erkennen in koploper Heerenveen.

Adam Bezak UNIS Flyers Heerenveen

De start was nog voor de Friezen die op een 1-0 voorsprong kwamen na drie minuten spelen via Jord Smit. Daarna beet Antwerp brutaal van zich af. Vier unanswered goals zorgden voor een werkbrauwfronser van formaat, waarbij de laatste twee goals binnen twintig seconden vielen na de start van het middenstuk. Junior van NotenAleks Leskinen en Akke Klijsen zorgden voor de 4-1. Het betekende ook direct exit Jorrit Vos en de entree van Martijn Oosterwijk.

Antwerp Phantoms

Alhoewel Flyers nog niet heel erg overtuigden, pakte het gaandeweg steeds meer de regie. Na een half uur spelen stond er 4-3 op het scorebord, door toedoen van Adam Bézak en Pippo Limnell. Houvast genoeg dus voor de bezoekers om in het slotstuk toe te slaan. En zo geschiedde: langzaam maar zeker raakte de tank van Phantoms leeg en via Ronald Wurm, de tweede van Bezak en Trevor Petersen gingen de Flyers alsnog met de zege naar huis. Ook het vierde duel leverde dus drie punten op voor Heerenveen, tegen een dapper strijdend Antwerp.

CHIEFS LEUVEN – MICROZ EATERS LIMBURG 0-4

Vooraf werd dit duel bestempeld als ‘dat zou wel eens een lastige kunnen worden’ voor Geleen. Op de één of andere manier wil het Leuven maar niet lukken om van Eaters te winnen op eigen ijs. Ook dit keer niet, sterker nog: Eaters won met 4-0 in Leuven en daar was niets op af te dingen.

Rowan Delil Microz Eaters Geleen

De bezoekers uit Limburg domineerden de eerste 40 minuten, waarbij vooral het eerste stuk reden gaf tot tevreden gezichten in het Geleense kamp. Eetu Moksunen, Luca Heutmekers en Joey Geurts lieten de Chiefs met een 3-0 achterstand voor het eerst de kleedkamers opzoeken. Die stand bleef lang overeind, al had Geleen in het middenstuk verder weg moeten lopen. Dat deed men pas vlak voor tijd via Marco Postma, die daarmee de vierde treffer noteerde en Rowan Delil zijn eerste shutout bezorgde.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ERA RENOMAR HYC 4-7

Herentals reisde naar Mechelen, al zullen de troepen van Jeffrey van Iersel in gedachten zijn bij Preston, Mariah en Winnie Shupe. HYC speelt met een eigen ontworpen W op de helm, ter ere van hun ploegmaat.

ERA Renomar HYC

De start was voor de thuisploeg, dat al na acht minuten op een 2-0 voorsprong kon bogen. De nieuwe import Mike Robinson en Marek Ziarny, lieten Kevin van Looveren twee maal de gang naar het net maken. Onder aanvoering van de eerste lijn, vocht Herentals zich terug. De teruggekeerde Vincent MorganBen Vercammen, Jacques de Ceuster, Mitch Morgan en Nathan Pancel zorgden na krap een half uur voor 2-5 op het bord.

Sharks HYC Herentals

Mechelen gaf niet op en antwoordde direct via ‘Big’ Ben van den Bogaert, maar HYC kwam in het slotstuk naar 3-6 via de tweede van Pancel. Elia Urlings liet de netten trillen voor 4-6, maar Ben Coolen had het slotakkoord om de derde zege van Herentals te boeken in deze BeNe League campagne.

Previous Super Sunday: HIJS Hokij Den Haag U16