Rangers met miraculeuze comeback, Toronto wint twee op rij na coachwissel

Maar liefst veertien wedstrijden op de zaterdagavond en nacht in de NHL. Een wonderbaarlijke comeback van de Rangers tegen de Canadiens. Toronto wint voor de tweede keer op rij na het ontslag van Babcock en vijf punten voor het ‘Dynamic Duo’ Draisaitl en McDavid. De update vind je hier.

Boston Bruins – Minnesota Wild 5-4 OT

De Bruins kwamen terug van een 2-4 achterstand in de laatste twee minuten door twee goals van David Krejci. De overtime winner kwam via Torey Krug.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 4-2

Dougie Hamilton en Andrei Svechnikov hadden beide een goal en een assist voor de Hurricanes die zo vijf wedstrijden wonnen in de laatste zes wedstrijden.

Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs 3-5

De tweede wedstrijd na het post Babcock tijdperk werd ook gewonnen door de Leafs. Tyson Barrie keerde terug op bezoek bij zijn oude club de Avalanche en pakte twee assists.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 2-1 SO

Beide goalies hadden het druk. Anton Khudobin pakte 38 schoten voor Dallas en Robin Lehner pakte er veertig voor Chicago. Roope Hintz zette de Stars op een 1-0 voorsprong en Olli Maatta bracht de stand gelijk. Tyler Seguin scoorde de game winning shootout.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 2-3

Als je het over een gestolen overwinning hebt dan is deze een schoolvoorbeeld. Maar liefst 45 schoten werden er afgevuurd op Antti Raanta en hij pakte er 43. Arizona schoot beduidend minder met maar 19 schoten maar daarvan vlogen er wel drie in. Phil Kessel scoorde weer eens na elf wedstrijden droog te hebben gestaan.

Montreal Canadiens – New York Rangers 5-6

De comeback van de Rangers was overweldigend. Na een 4-0 achterstand werd er laat in de derde periode een voorsprong gepakt onder meer door twee goals van Brenden Lemieux. Alexander Georgiev stopte toch nog 38 schoten voor New York.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 5-1

De Devils kwamen dit keer vroeg op achterstand maar maakte dat snel goed. Blake Coleman was de beste man aan de kant van de Devils met twee goals.

Philadelphia Flyers – Calgary Flames 2-3 SO

Een foutje van Flames goalie David Rittich werd hem niet fataal. Hij herstelde het in de shootouts en stopte alle drie de schoten. De game winning game shootout werd gescoord door Matthew Tkachuk. Jacub Voracek scoorde zijn 200ste goal voor de Flyers.

San Jose Sharks – New York Islanders 2-1 OT

De Islanders verloren weer een wedstrijd, maar pakte al wel voor de zeventiende wedstrijd op rij minimaal een punt. Logan Couture scoorde de overtime winner.

St. Louis Blues – Nashville Predators 2-4

Na zes wedstrijden zonder winst wonnen de Predators op bezoek bij de Blues. Klim Kostin scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Blues.

Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 6-2

Andrei Vasilevskiy maakte 36 saves en had een assist in de ruime overwinning van Tampa Bay. Brayden Point scoorde twee goals. Het verschil werd echter pas gemaakt in de tweede helft van de wedstrijd want na dertig minuten stond het nog 2-2.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 2-4

Het ‘Dynamic Duo’ Connor McDavid en Leon Draisaitl waren goed voor vijf punten. Twee goals van McDavid en drie assists van Draisaitl.

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets 4-3

Na veertig minuten stond het gewoon nog 3-3, maar een late goal in de laatste minuut van Andrew Copp zorgde voor de winst in Winnipeg.

Washington Capitals – Vancouver Canucks 1-2 SO

In de eerste periode werd er gescoord door Jukub Vrana en Elias Pettersson. Daarna pas in de zevende ronde van de shootouts. Lars Eller dacht dat hij de winnende shootout binnenschoot in de vijfde ronde maar na video review werd die afgekeurd. De winnende shootout was van Bo Horvat die hiermee de vier game losing streak verbraken.