Hurricanes shutout Red Wings, Oilers winnen op bezoek bij Coyotes


Face-Off IJshockey NHL

Een relatief rustige nacht in de NHL met drie wedstrijden. De Oilers speelden binnen 22 uur hun tweede wedstrijd en wonnen op bezoek bij de Coyotes. James Reimer, goalie van de Hurricanes, pakte een shutout tegen de Red Wings en Buffalo wist weer eens te winnen na vier nederlagen op een rij.

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 3-4 SO

De Oilers mochten binnen 22 uur weer aantreden na de overwinning op Las Vegas. Dit keer konden de Oilers bouwen op hun secondary scoring. James Neal, Alex Chiasson en Markus Granlund scoorden voor de Oilers. Connor McDavid en Leon Draisaitl stonden in de overtime beide vier! van de vijf minuten op het ijs maar konden de kansen niet benutten tegen Arizona goalie Darcey Kuemper. McDavid deed dat wel in de shootouts, hij scoorde als enige en wel via de ‘five hole’.

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 0-2

Back-up goalie James Reimer van de Hurricanes pakte alle negentien schoten van de Red Wings die nu inmiddels zes wedstrijden op rij hebben verloren. Sebastian Aho scoorde een keer en gaf een assist op de 2-0 van Teuvo Teravainen.

Florida Panthers – Buffalo Sabres 2-5

Dankzij uitstekend keeperswerk van Linus Ullmark wisten de Sabres het bezoek in Florida af te sluiten met een ruime overwinning. Ullmark pakte 43 van de 45 schoten. Jack Eichel had twee goals en een assist en Zemgus Girgensons wist twee keer te scoren voor de Sabres.

Previous Griepgolf in Nijmegen, Devils reizen niet naar Dinslaken
Next Tilburg wint op zijn Duits bij Hannover Indians