Tilburg wint op zijn Duits bij Hannover Indians


Na een spectaculaire zege op Hannover Scorpions afgelopen vrijdag, was het zondagavond tijd voor Tilburg Trappers om tegen de andere ploeg uit Hannover te spelen. Zou de wedstrijd tegen Hannover Indians de ploeg van Bo Subr net zo ‘gemakkelijk’ afgaan? Dat bleek niet helemaal het geval. De wedstrijd werd gewonnen, op zijn Duits, met 1-2.

Foto: Hannover Indians, Stefan Zwing / deisterpics.

Rustig begin

Het was een rustige eerste periode. Geen doelpunten en zelfs geen straffen. Ook met schoten op het doel deden beide teams rustig aan. Wel nam Hannover hierin de leiding. Goalie Ian Meierdres mocht wat vaker in actie komen dan zijn collega Philip Lehr. De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Maar dat moest gebeuren na de eerste pauze, die overigens eerder begon door een defect aan de boarding. Er stond nog één minuut en acht seconden op de teller, maar die tijd werd doorgeschoven naar het middenstuk.

Foto: Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic.

Gevaarlijk Hannover

Het middenstuk verliep niet veel anders dan de eerste periode. Maar zelden staat de stand bij een ijshockeywedstrijd na de tweede periode nog steeds op 0-0. Spannend zou je het ook kunnen noemen. Hannover Indians had wel meer dan het dubbele aantal schoten op het doel dan de uitploeg. Met maar zes schoten op het doel van goalie Lehr na de tweede periode voor de Trappers, kon er gesteld worden dat Tilburg moeite had om door de verdediging van de thuisploeg te breken. En zo werd de derde periode de allesbepalende periode.

Foto: Rainer van Raak.

Op zijn Duits

Na héél lang spelen, op tweederde van de wedstrijd, liet iemand eindelijk het net bollen. Het was Michael Burns die in de 42e minuut goalie Meierdres te snel af was. Zou de wedstrijd nu dan wel op gang komen? Ook dat bleek niet helemaal het geval. De mannen van Bo Subr hadden in ieder geval een hele kluif aan de indianen. Toch lukte het Kevin Bruijsten om vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De wedstrijd werd ineens toch nog heel spannend. Welk team zou het winnende doelpunt maken? Het was Danny Stempher die 41 seconden (!) voor tijd de Trappers op een voorsprong zette. Met deze krappe, haast typisch Duitse overwinning van 1-2 voor de uitploeg gingen beide teams het ijs af.

Previous Hurricanes shutout Red Wings, Oilers winnen op bezoek bij Coyotes
Next Microz Eaters Limburg pakt tweede zege van het weekend tegen Den Haag