Microz Eaters Limburg pakt tweede zege van het weekend tegen Den Haag

Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij

Na het wegvallen van het duel tussen Dinslaken en Nijmegen (hier te lezen), bleef er één wedstrijd op het programma over. Dat was het duel tussen Microz Eaters Limburg en CAIROX HIJS Hokij. De Limburgers wonnen het duel op Glanerbrook met 6-2.

MICROZ EATERS LIMBURG – CAIROX HIJS HOKIJ 6-2

Na de 4-0 winst van de Limburgers zaterdag in Leuven, kwamen de Eaters zondag tegenover Den Haag te staan thuis in Geleen. De thuisploeg begon in razende stijl aan de wedstrijd en Mitch Koumans deelde in de eerste vijf minuten al twee genadeloze tikken uit aan Den Haag. De eerste goal werd klaargelegd door Marco Postma en Eetu Moksunen en de tweede legde Koumans in het net van Brett Magnus met hulp van Moksunen en Yoren de Smet. De mannen uit Den Haag moesten alle zeilen bijsteken om in de buurt van Rowan Delil te komen. De verdediging van Geleen gaf geen krimp. Door een power-play situatie in de zestiende minuut kon Yan Turcotte de 3-0 op het bord zetten, op aangeven van Levi Smeets en Tom Marx. Net voor de eerste dweil kon Joey Oosterveld toch voorbij de Geleense goalie en liet hij de netten trillen, op aageven met Levi Boer en Jesse Gabrielle. Theepauze werd bereikt met eens stand van 3-1.

EVEN ZWETEN

In de eerste minuut van periode twee scoorde Alan van Bentem de 3-2 voor Den Haag en lijkt het aan te haken. Er wordt opmerkelijk grimmiger gespeeld door beide teams. De boardings trillen en beven, maar het hardere spel resulteert ook in een reeks strafminuten. Lars Engwegen legde in de 34e minuut een mooie puck klaar voor Tom Marx, die zonder de minste aarzeling de 4-2 voor Geleen laat vastleggen. Met deze stand gaan we voor een tweede maal naar binnen.

Cairox Hijs Den Haag gaat verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar loopt te vaak tegen een tijdstraf op. Het oude gezegde ‘in de strafbank win je geen wedstrijden’ ging ook nu op. Eén van de vierovertal situaties kunnen de Limburgers verzilveren, door Lars van Sloun op aangeven van kersverse papa Vadim Gyesbreghs. Het verzet is gebroken en Joey Geurts maakt vlak voor het einde de 6-2 winst voor zijn ploeg compleet. Een opsteker van twee overwinningen die speelweekend voor Geleen, waar Den Haag de goede zege op Luik geen vervolg kon geven.