Super Sunday: Smoke Eaters Geleen U14


Smoke Eaters Geleen U14
Foto: Peter Majolee

Komende zondag is het weer zover: Super Sunday! De dag waarop de bekerfinales bij de U12, U14 en U16 gespeeld worden. Vandaag staan de U14 teams in de sportlights van Face-Off. Tijd voor de tweede finalist in deze leeftijdscategorie. We praten met Patrick Noblesse, de coach van titelverdediger Smoke Eaters Geleen U14.

Noblesse en zijn Smoke Eaters U14 kennen elkaar door en door. “Ik ben met heel veel plezier vanaf de U8 trainer bij dit team”, geeft hij aan. Een trainer die dus mee is gegaan met zijn ploeg, in plaats van bij één leeftijdscategorie in te stappen. “Trainen en coachen bij de jeugd vind ik zo ontzettend leuk, omdat de leercurve ieder seizoen zichtbaar is. Dat geeft ontzettend veel voldoening.”

Smoke Eaters Geleen U14
Foto: Peter Majolee

DE TITEL VERDEDIGEN

Na de winst van vorig seizoen, moet Eaters zijn titel gaan verdedigen tegen dezelfde tegenstander als vorig seizoen. De aanloop naar de finale ging in ieder geval prima. “We zijn ongeslagen in de finale terecht gekomen, maar we hebben ook verschillende moeilijke partijen gespeeld. Daar hebben we toch veel van geleerd, Ik hoop dat we die ervaringen mee kunnen nemen naar de finale.”

De jonge Limburgers wonnen alle zes de wedstrijden, maar zag Dordrecht Lions hen op de hielen zitten. Toch was Noblesse het meest tevreden over de wedstrijd tegen Trappers. “Ik denk dat onze eerste wedstrijd tegen Tilburg de beste wedstrijd is geweest van het seizoen tot nu toe. Een aantal weken voor de competitiestart verloren we nog van dat team. We wonnen die wedstrijd met 10-1.”

Smoke Eaters Geleen U14
Foto: Patrick Noblesse

HIJS HOKIJ DEN HAAG U14

De tegenstander in de finale is dus geen onbekende. “We hebben aan het begin van het seizoen al eens tegen ze gespeeld. Den Haag is een leuk team dat zich heeft bewezen in de andere poule. Het zal een moeilijke pot worden, ik denk dat we aan elkaar gewaagd zullen zijn. Zij hebben een aantal spelers die handig op snelheid met de puck om kunnen gaan en makkelijk scoren. Daar zullen we zeker voor uit moeten kijken”, is de coach toch enigszins op zijn hoede.

Smoke Eaters Geleen U14
Foto: Peter Majolee

Toch benadrukt Noblesse het genieten van een finale als uitgangspunt. “Voor aanvang zal ik met name de nadruk leggen op het feit dat deze ervaring niet meer afgepakt kan worden. Ze moeten genieten van de momenten die ze krijgen. Ik zal ook zeker meegeven dat een wedstrijd 60 minuten duurt. Dat bij kleine tegenslagen juist dán het verschil gemaakt kan worden door degene die constructief door bijven gaan.”

IEDEREEN HEEFT ZIJN ROL

De ploeg zit gebalanceerd in elkaar volgens de keuzeheer. “Wij hebben veel variatie in het team wat er juist voor zorgt dat er teamprestaties geleverd kunnen worden. Iedereen heeft zijn rol en taak binnen de groep. Van DJ tot sfeermaker tot harde werker, spelmaker en goalgetter.”

Er ligt een mooie Super Sunday voor de Smoke Eaters in het verschiet. “Super Sunday is geslaagd als we deze dag gezamenlijk en heelhuids kunnen afsluiten met een smile op het gezicht, ongeacht het resultaat.”

Previous Miraculeuze comeback Florida tegen Anaheim, nieuw record New York Islanders
Next Super Sunday: Red Eagles Den Bosch U16