Miraculeuze comeback Florida tegen Anaheim, nieuw record New York Islanders


Face-Off IJshockey NHL

Een lekkere lange ijshockeynacht in de NHL. Toronto won met de nieuwe coach op bezoek in Arizona, Na een 0-4 tussenstand kwam Florida terug tot 4-4 en in overtime werd er gewonnen van Anaheim en de Islanders winnen voor de vijftiende keer in zestien wedstrijden. De update vind je hier.

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs 1-3

Na zes nederlagen op rij werd woensdag afscheid genomen van coach Babcock. Sheldon Keefe werd de nieuwe coach en won gelijk zijn eerste wedstrijd. Frederik Andersen maakte dertig reddingen en de Zweed Pierre Engvall scoorde zijn eerste goal voor de Leafs.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 3-2

Brad Marchand scoorde twee goals in de winst voor Boston op Buffalo. David Pastrnak scoorde zijn twintigste goal van het seizoen en blijft daarmee topscoorder in de NHL. Bruins goalie Tuukka Rask deed een Marc-Andre Fleurytje.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 3-5

Twee goals en twee assists kwamen van de stick af van Claude Giroux en hij maakte zo een achterstand van 2-0 goed. Het verschil kwam in de laatste tien minuten van de wedstrijd tot stand. Mede dankzij goed keeperswerk van Flyers goalie Brian Elliot die 33 reddingen maakte.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 5-4

Na veertig minuten stond het 2-3 voor Detroit maar drie unaswered goals van de Blue Jackets waren de Wings te machtig.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2-4

Anthony Cirelli scoorde een goal en had een assist en Alex Killorn had twee assists in de overwinning van Tampa.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 5-3

Een 3-0 tussenstand voor de Stars werd teniet gedaan door de Jets, maar aan het eind van de zestig minuten was er de zesde winst op rij voor Dallas. Goals van Jamie Benn en Tyler Sequin in de laatste vijf minuten waren te machtig voor Winnipeg.

Florida Panthers – Anaheim Ducks 5-4 OT

Al voor de tweede keer dit seizoen maakt Florida een 4-0 achterstand goed. Dit keer tegen de Ducks. In de laatste minuut van de tweede periode scoort Brett Connolly twee keer. Aaron Ekblad scoort de 3-4 en de game winning goal in overtime voor Florida.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 5-1

Drie snelle goals in de eerste periode voor de Kings betekende het einde van Mike Smith in de goal voor de Oilers. Tyler Toffoli scoorde twee keer, en Drew Doughty had drie assists en pakte de zevende overwinning op rij in een thuisduel voor de Kings.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 3-2

Rookie Cale Makar scoorde twee goals voor de Avalanche en maakte daarmee een 2-0 achterstand ongedaan. Maar in de derde periode was het Jason Zucker die de twee punten in Minnesota hield.

Nashville Predators – Vancouver Canucks 3-6

Nashville zal een penalty kill sessie moeten gaan oefenen want vijf van de zes goals voor de Canucks kwamen via de powerplay tot stand. Elias Pettersson had een goal en twee assists, Quinn Hughes drie assists en Jacob Markstrom maakte 45 reddingen. De Canucks schoten de helft minder op de goal van de Predators, maar namen toch de winst mee naar Canada.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 4-3 OT

Voor de vijftiende keer winnen in de zestiende wedstrijd is een nieuw record voor de Islanders. Brock Nelson was de gevierde man die in zijn 500ste wedstrijd voor de tweede wedstrijd op rij de overtime winner binnen schoot. Ondanks de gelijkmaker van Pittsburgh in de laatste minuut door Patric Hornqvist werd het toch weer de winst voor de Islanders.

St. Louis Blues – Calgary Flames 5-0

Jordan Binnington pakte een shutout tegen de Flames door alle veertig schoten te stoppen voor de Stanley Cup kampioen. Voor de Flames was het de derde wedstrijd van de laatste vier zonder goal. Voor het eerst in zijn NHL carrière behaalde Zach Sanford vier punten.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 1-2 OT

Een overtime goal van Logan Couture betekende de zevende winst in acht wedstrijden voor de Sharks. Het was Timo Meier die ze op voorsprong zette na 22 minuten. De gelijkmaker kwam van Brayden McNabb in de vijftigste minuut. Het bleek genoeg voor een punt. Het extra punt ging mee naar San Jose.

Previous Super Sunday: HIJS Hokij Den Haag U14
Next Super Sunday: Smoke Eaters Geleen U14