Super Sunday: HIJS Hokij Den Haag U14


HIJS Hokij U14 Super Sunday
Foto: Kuipers Fotografie

Komende zondag is het weer zover: Super Sunday! De dag waarop de bekerfinales bij de U12, U14 en U16 gespeeld worden. Vandaag is het de beurt aan de U14 finalisten, waarbij we aftrappen met de voorbeschouwing van HIJS Hokij Den Haag U14. We laten coach Janusz Janikowski aan het woord.

Janikowski is geen onbekende als het gaat om finales spelen met zijn jeugdteams. “Sinds 2016 ben ik jeugdtrainer bij HIJS Hokij, direct bij de U14 jeugd. Voor mij is dit de zevende finale.”

EEN GOEDE BASIS

Het belangrijkste voor de oefenmeester van dienst is dat hij de kinderen een goede en solide basis bijbrengt. “Het trainen en coachen maakt het voor mij leuk, omdat ik de spelers de juiste basis wil meegeven. Daarnaast wil ik mijn ervaringen altijd delen met hen”, zegt Janikowski.

HIJS Hokij U14 Super Sunday
Foto: Kuipers Fotografie

DE EERSTE FASE IN DE BEKER

HIJS Hokij U14 werd eerste in de groep. Het won alle zes de duels en zette dus twaalf punten op de teller. Ook het doelsaldo was piekfijn in orde: 99 voor en 27 tegen. Tevreden gezichten dus in het Haagse kamp over de voorronde. “We hebben ons als team goed voorbereid op de competitie en ons doel was om ons te plaatsen voor de elite poule. Gedurende de competitie kregen we steeds meer geloof in het behalen van de bekerfinale. We hebben elke wedstrijd geprobeerd het maximale uit ons te halen.”

De, gedeeld, nummers twee, Heerenveen en Leeuwarden, eindigden op vier punten van de ploeg uit de Hofstad. Vooral de wedstrijd tegen Flyers was volgens Janikowski een prima duel. “De wedstrijd tegen Heerenveen was onze beste wedstrijd. Daarbij voerden wij als ploeg onze taken goed uit en konden we de tegenstander goed onder druk houden. Het duel eindigde in 10-2.”

HIJS Hokij U14 Super Sunday
Foto: Kuipers Fotografie

SMOKE EATERS GELEEN

De tegenstander in de finale is geen onbekende: de Smoke Eaters uit Geleen waren ook vorig jaar de opponent in de finale. De Limburgers stapten met een 6-2 zege van het ijs en pakten de beker. “De Smoke Eaters zijn voor ons geen onbekende en staan onder leiding van goede coach, Patrick Noblesse. Wij verwachten een spannende wedstrijd waarbij fair play centraal staat”, blikt Janikowski vooruit.

DE FINALE

Ook bij de HIJS-coach staat het collectief voorop als het gaat om spelers die we in de gaten moeten houden. “Als ik er dan toch een paar zou moeten noemen? Bradley de Bruijn, Jaidy van Mourik, Jan Mostert en Quincy Berkel. Ik vermoed dat de mensen die wel op zien vallen zondag. Het belangrijkste is voor iedereen dat we van deze finale moeten gaan genieten en dat de spelers hun taken goed moeten gaan uitvoeren.”

HIJS Hokij U14 Super Sunday
Foto: Kuipers Fotografie

“De finale wedstrijd is een wedstrijd welke op zichzelf staat, waarbij de vorm van de dag bepalend is voor het resultaat. Wij verwachten dat de spelers het maximale uit zichzelf gaan halen om deze wedstrijd met een positief resultaat af te sluiten.”

Previous Super Sunday: IJCU Dragons Utrecht U12
Next Miraculeuze comeback Florida tegen Anaheim, nieuw record New York Islanders