Tilburg Trappers wint overtuigend van Rostock Piranhas

Na de grote overwinning op Herner EV, was Tilburg Trappers op zoek naar de winst voor een zes punten weekend. Na een pittige reis van ongeveer 650 km was het zondagavond tijd voor de wedstrijd tegen Rostock Piranhas. De wedstrijd eindigde in een mooie score van 0-4 voor de mannen van Bo Subr.

Piranhas bijten niet

Met aan de ene kant goalie Ruud Leeuwesteijn en aan de andere kant goalie Philipp Schneider in het goal startte de wedstrijd.  Over en weer vielen kansen, maar alleen Tilburg wist te scoren. Het eerste doelpunt viel in de zeventiende minuut door Danny Stempher, die de puck kreeg van Reno de Hondt. Er werd zuinig gedaan met de doelpunten, want meer doelpunten vielen er niet in het beginstuk. Met een kleine voorsprong van 0-1 voor de Tilburgers, gingen beide teams de eerste pauze in.

Rustig middenstuk

Het middenstuk liep niet veel anders dan het eerste deel van de wedstrijd. De Trappers hadden de bovenhand, maar ook in deze periode resulteerde dat maar in één doelpunt. In de 25e minuut zag Alexei Loginov in een powerplay de kans op de puck achter goalie Schneider te krijgen. Qua schoten op doel zaten de teams nagenoeg op gelijke stand, maar het lukte de Piranhas niet om goalie Leeuwesteijn te verrassen. Met één doelpuntje erbij voor de uitploeg, gingen beide teams de laatste pauze in.

Shutout Leeuwesteijn

In de laatste periode vielen er wat meer doelpunten, voor de Tilburgers. Danny Stempher maakte zijn tweede goal van de wedstrijd in de 45e minuut en Mitch Bruijsten wist de puck vijf minuten later in de netten te krijgen. Allebei de keren op aangeven van Diego Hofland. Zo had Tilburg Trappers een mooie voorsprong van 0-4 in de 51e minuut. En met deze comfortabele stand, en daardoor de shutout voor goalie Leeuwesteijn, eindigde de wedstrijd. Hoewel er met 0-4 werd gewonnen, had Trappers een enorme kluif aan Rostock, Rostock had namelijk ook genoeg kansen tot scoren. De mannen van Bo Subr konden tevreden aan de lange terugreis beginnen en blijven aan kop in de Oberliga.

Previous Chicago walst over Nashville heen, Jack Eichel scoort vier keer in Buffalo