Chicago walst over Nashville heen, Jack Eichel scoort vier keer in Buffalo

Vijf wedstrijden gisteravond en tien de afgelopen nacht. Toronto verloor opnieuw. Dit keer van Pittsburgh en een lekkere knokpartij tijdens Arizona – Calgary. Chicago scoort zeven keer in Nashville.

Arizona Coyotes – Calgary Flames 3-0

Een shutout voor Darcey Kuemper die alle 38 schoten wist te pakken. Lawson Crouse pakte de Gordie Howe hattrick met een goal, assist en een vechtpartij.

Boston Bruins – Washington Capitals 2-3 SO

Een late gelijkmaker door T.J. OshieJakub Vrana zorgde in de shootout na vijf rondes ervoor, dat de Bruins alweer hun vijfde nederlaag in zes wedstrijden te slikken kregen.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 4-2

Jack Eichel scoorde alle vier de goals voor de Sabres en beëindigde daarmee hun zeven game losing streak.

Edmonton Oilers – Dallas Stars 4-5 OT

De Stars maakten de comeback compleet na de tweede periode vanuit een 4-2 achterstand. Na de gelijkmaker in de laatste twee minuten kwamen de Oilers er niet aan te pas in de overtime. Het was Jamie Benn die het extra punt voor de Stars pakte en zo hun tiende overwinning konden vieren in twaalf wedstrijden. Wel weer vijf punten voor het ‘Dynamic Duo’ Connor McDavid en Leon Draisaitl voor de Oilers.

Florida Panthers – New York Rangers 4-3

Een week geleden werd er elf keer gescoord in New York. Dit keer in Florida zeven keer. Het werd de 900e overwinning voor coach Joel Quenneville van de Panthers.

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 4-3

De Golden Knights kwamen terug van een 2-0 en 3-1 achterstand tot 3-3 na twee periodes. Echter was het Jeff Carter in zijn duizendste wedstrijd die met zijn game winning goal in de laatste periode er voor zorgde, dat de Kings de derde overwinning op rij pakte. Voor Vegas was het de vijfde nederlaag op rij.

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 3-4 OT

De Wild kwamen twee keer terug van een twee goal achterstand. 0-2 en 1-3. Zach Parise shorthanded en Carson Soucy scoorde zijn eerste NHL-goal. Echter het extra punt was voor de Canes door een goal van Andrei Svechnikov.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 3-4 OT

Normaliter geven de Devils een voorsprong weg in de derde periode. Dit keer kwamen ze terug van een twee goal achterstand. Taylor Hall gaf twee assists waaronder die op Kyle Palmiere in de overtime.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 2-7

Robin Lehner maakte 39 saves voor de Blackhawks die nu voor de derde keer op rij de winst pakte. Alexander Nylander scoorde twee keer voor Chicago en Roman Josi deed hetzelfde voor Nashville.

Philadelphia Flyers – New York Islanders 3-4 SO

Een 3-0 achterstand werd omgezet in alweer de dertiende overwinning in veertien wedstrijden voor de Islanders. Jonathan Beauvillier scoorde twee keer en Jordan Eberle de game winning shootout.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 6-1

De vijfde nederlaag op rij voor de Leafs. En de eerste overwinning voor de Penguins sinds de blessure van Sydney Crosby. Dominik Kahun scoorde twee keer voor Pittsburgh en Bryan Rust gaf drie assists.

San Jose Sharks – Detroit Red Wings 4-3 SO

Twee keer kwamen de Red Wings terug van een achterstand. Taro Hirose scoorde zijn eerste NHL-goal voor Detroit. Kevin Labanc scoorde de 1-0 en de game winning shootout voor de Sharks.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 1-4

Anaheim wist na vijf nederlagen op rij te winnen op bezoek bij de Stanley Cup winnaar. Derek Grant scoorde een hattrick voor de Ducks.

Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets 3-4

Op acht minuten speeltijd na liepen de Lightning constant tegen een achterstand te vechten. Ondanks dat Victor Hedman en Steven Stamkos ieder een goal en assist hadden, gingen de punten naar de Jets die met Kyle Connor een speler hadden die hetzelfde deed. Het was voor Stamkos zijn 400ste goal in de NHL.

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 4-5 OT

Twee late goals in de laatste twee minuten door Alexander Edler en Brock Boeser zorgden voor een punt in Vancouver. Nathan MacKinnon scoorde de overtime winner voor Colorado.