Panters geeft Eaters pak slaag, Heerenveen wint topper in Luik

Zoetermeer Panters

Drie duels op zaterdagavond, waarin Zoetermeer Panters de Eaters uit Geleen met een 6-0 nederlaag terugstuurden, Heerenveen een nipte zege boekte op bezoek in Luik en Leuven opnieuw een winstpartij noteerde in de Inter Region Cup.

ZOETERMEER PANTERS – MICROZ EATERS LIMBURG 6-0

6-0. Het stond er echt na 60 minuten ijshockey en wie de uitslag gisteravond zag, zal een wenkbrauw gefronst hebben. Degenen die de wedstrijd gezien hebben konden maar één conclusie trekken: het was verdiend en niet eens geflatteerd.

Eaters Geleen Rowan Delil

Van begin tot eind domineerde Zoetermeer het duel tegen de Limburgers. De bezoekers misten Vadim Geyebreghs, Akim Ramoul en Luca Heutmekers, maar werden compleet overvleugeld. Panters speelde met energie, fris, zocht constant de aanval op, Eaters kon daar bar weinig tegenover stellen. Na elf minuten stond het 3-0, via twee maal Ferenc Kocsis en Nick Maas. De laatste twee treffers had Panters een man meer op het ijs vanwege een delayed penalty. Na die derde treffer mocht Rowan Delil van het ijs af en kwam Sander Kosters erin. Ook hij zag dat zijn teamgenoten matig voor de dag kwamen. Ondanks een aantal prima reddingen, zorgde Jay Huisman voor een 4-0 eerste ruststand.

Zoetermeer Panters Kevin Riedijk

In het restant van de wedstrijd was er een ongewijzigd spelbeeld. Panters speelde aan de hand van Jared Henderson, Ferenc Kocsis en Joy Turpijn een uitstekende wedstrijd. Eaters was aanvallend onmachtig en als het er al doorkwam, dan was daar altijd nog Kevin Riedijk die voor opluchting zorgde. Erik Brand in het middenstuk en Joy Turpijn in de slotperiode maakten de zes treffers compleet. Enige smet op de zege voor Panters was het uitvallen van Thomas Borgman die met een bebloed gezicht naar het ziekenhuis moest vertrekken.

Een dik verdiende zege waar niets op af te dingen viel. De busreis van Eaters naar Glanerbrook zal een hele stille zijn geweest.

LUIK BULLDOGS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-4

Gisteravond schaatsten de UNIS Flyers het Luikse ijs op en namen vanaf de eerste spelminuut resoluut het initiatief. Na enkele pogingen was het in de vijfde minuut raak. Een mooie combinatie opgezet door Trevor Hunt, werd via Ronald Wurm, handig omgezet in het openingsdoelpunt door Adam Bezak. De attente Luikse goalie Pasquale Spano kon erger voorkomen met enkele knappe interventies.

Luik Bulldogs

Na de dweilpauze kwam de thuisploeg iets meer opzetten. En zelfs snel de gelijkmaker scoren. Na voorbereidend werk van Bryan Henry en Jordan Paulus, was het de ijverige Jessyko Bernard die de 1-1 voorbij Martijn Oosterwijk tikte. De reactie van de Flyers liet niet lang op zich wachten. Binnen de vijf minuten hadden Jasper Nordemann en Juha Kiilholma het opkomend enthousiasme van het thuispubliek al getemperd met twee puike treffers.

UNIS Flyers Heerenveen

Bulldogs Coach Paul Vincent onderbrak het gerommel van zijn team met een Time Out. Met vernieuwde richtlijnen probeerden de Luikenaars de bakens te verzetten. Alexandre Bremer verkleinde de achterstand naar 2-3. Het spel werd aan beide kanten wat zenuwachtiger en treffers bleven uit. Diep in de slotperiode leek Trevor Petersen met de vierde treffer van de avond de zege voor de mannen uit Heerenveen veilig te stellen. Niet dus, want Luik draaide plots beter. Short handed scoorde Brett Oliphant de aansluitingstreffer en Luik ging voor meer. In een intense slotfase duwde de thuisploeg nog flink. De troepen van Coach Mike Nason lieten de gelijkmaker echter niet toe. Met deze 3-4 uitzege zet Heerenveen zijn sterke ongeslagen reeks verder.

CHIEFS LEUVEN – DINSLAKEN KOBRAS 4-2

De Chiefs uit Leuven stonden voor een tweede maal in even zoveel dagen op het ijs voor de Inter Region Cup. Op vrijdag was de winst meegekomen uit Herford, gisteravond werd op de eigen ijsbaan in Leuven afgerekend met een uitgedund Dinslaken. De mannen van Gil Paelinck stapten uiteindelijk met een 4-2 zegen van het ijs af. Daarmee pakte het de tweede driepunter en meldt het zich in de bovenste regionenen.

Na afloop van de wedstrijd was de razende reporter Ryan Malinowski weer van de partij om terug te blikken met Seppe Vanwelsenaers.