Heerenveen blijft maar winnen, Nijmegen ruim langs Tilburg


UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Drie duels op de vrijdagavond. Eén duel in de BeNe League en twee wedstrijden in de Inter Region Cup vulden het programma. Daarin deed Nijmegen wat het hoorde te doen tegen Trappers en blijft Heerenveen maar winnen, dit keer van de Rockets uit Diez. Chiefs Leuven zag de win-streak eindigen met een nederlaag in Neuss.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – EG DIEZ LIMBURG 6-3

De koploper van de BeNe League ontmoette de koploper van de Regionalliga in Thialf. Dat was het affiche tussen Heerenveen en Diez. Beide ploegen schotelden het publiek een lekkere pot ijshockey voor.

Al na iets meer dan een minuut konden de Friese supporters juichen. Ronald Wurm vond het gaatje tussen de benen van de Duitse doelman voor de 1-0 voorsprong. De Duitsers sloegen een power play af en kwamen in de negende minuut op gelijke hoogte via Bruch. Juist op het moment dat Flyers opnieuw in overtal was, sloeg Rockets toe via Piwowarczyk; zijn inzet verdween via een Heerenveen-verdediger het doel in. Vijf minuten later stond de thuisploeg weer op voorsprong. Een power play goal van Brent Janssen en een harde knal van Trevor Hunt zorgden voor een 3-2 ruststand.

Martijn Oosterwijk UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Het schouwspel bleef boeiend om te kijken, al vielen er in het middenstuk minder goals. Halverwege zette Wurm, met zijn tweede van de avond, Heerenveen op een marge van twee. Die voorsprong werd niet veel later bijna gehalveerd, maar Martijn Oosterwijk greep prima in op een poging van RJ Reed.

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

In het slotstuk mocht Flyers met een man meer van start, maar kwamen de bezoekers weer dichterbij. Shorthanded prikte Reed nu wel de puck langs Oosterwijk. De Duitsers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam niet. Net nadat de Friezen een power play niet hadden benut, knalde captain Hunt zijn tweede van de avond tegen de touwen. Diez kwam in de slotfase een aantal keer op de strafbank, waarna Trevor Petersen het duel definitief besliste met een empty netter.

Opnieuw een zege van Heerenveen, dat in alle competities tot nu toe slechts één nederlaag leed in de Inter Region Cup op bezoek bij Neuwied.

SELECT 4-U DEVILS – TRAPPERS BENE LEAGUE 10-0

Met Frank Gentges voor het eerst in de banken bij Nijmegen, nam Devils het in eigen huis op tegen Tilburg Trappers. De oefenmeester zag zijn ploeg, logisch, de overhand hebben, maar Trappers-goalie Junior van den Hout hield zijn net lang schoon. Pas in de negentiende minuut moest hij voor het eerste buigen op een inzet van Branden Eden. 1-0 was de eerste ruststand en dat zal voor velen een verrassing zijn geweest.

Devils Nijmegen Tilburg Trappers
Foto: Paul Nicolaassen

Waar Nijmegen in het eerste duel in Tilburg de jongelingen niet af kon schudden, lukte dat nu wel. Geleidelijk namen de Devils afstand van de Brabanders om uiteindelijk met een reguliere 10-0 zege van het ijs te stappen. Branden Eden had een hattrick en twee assists, Jeffrey Melissant (dit seizoen goed op dreef) pikte twee goals en drie assists op. Devils klom door de zege naar plek twee met zeven uit vier en vervolgt de BeNe League met een thuisduel tegen Zoetermeer Panters, op vrijdag.

Devils Nijmegen Tilburg Trappers
Foto: Paul Nicolaassen

NEUSSER EV – CHIEFS LEUVEN 7-4

De Chiefs zagen hun winning streak van vier duels ten einde komen. Na twee winstpartijen in de BeNe League en twee zeges, vorige week, in de IRC, gingen de Belgen onderuit in Neuss.

Ryan Malinowski (Foto: Kurt Tops)

Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Leuven kwam driemaal op voorsprong via Lucas Tambuer, Adam Logozzo en Vladislav Afonin, maar zag de thuisploeg iedere keer terugslaan. Met 3-3 werd er na 40 minuten van het ijs gestapt. In het slotstuk maakte Neuss het verschil, door vroeg op 4-3 te komen via Jason Popek en twee minuten later viel zelfs de 5-3. Captain Dean Thurura bracht Leuven nog op 5-4, maar het alles of niets offensief van de bezoekers eindigde in niets. Popek, met zijn vierde van de avond, en Varianov bepaalden de eindstand op 7-4. Daarmee liep Leuven tegen de eerste nederlaag aan in de Inter Region Cup.

Previous Effectief Trappers verslaat Scorpions met ruime cijfers
Next Ottawa Senators en Pittsburgh Penguins winnen beiden met 4-1