Gentges, Super Sunday, Saamhorigheid en Uitduels in de IRC


Ik hoorde afgelopen weken vanuit verschillende hoeken onder supporters een beetje gemor omtrent de verre verplaatsingen wanneer hun team voor de Inter Region Cup speelt. Wat vertel jij aan die supporters?

Kaart Inter Regio Cup

Luciano: Ik snap dat het voor de supporters een hoop kosten en tijd met zich meebrengt, maar aan de andere kant: Hoe leuk zijn die awaydays? Je ziet hallen die je anders niet ziet, je komt op plekken waar je anders niet komt. Lijkt mij alleen maar leuk, alleen ben ik bang dat de Cup in opzet nu nog te vroeg is. Zet eerst het hockey in eigen land meer op de kaart door te zorgen dat bijvoorbeeld de BeNe league weer een competitie is met meer teams dan nu, en waar alles vlekkeloos een aantal seizoenen achter elkaar goed loopt. Ga dan kijken naar het buitenland. Het idee is goed, alleen voor nu nog te vroeg denk ik.

Tessa: In mijn ervaring zijn juist de uitwedstrijden echt genieten. Ervaren hoe daar de kijk op ijshockey is. Afgelopen jaar ben ik ook naar Landshut gegaan, een 1400 km busreis in totaal, prachtige ervaring. Daarbij is het ook een soort kleine kijk in het leven van de spelers, en dat je nog meer respect voor ze krijgt wetende dat ze dit regelmatig doen. En als er iets genieten is, dan is dat wel een lange reis maken, je team een prachtige wedstrijd zien spelen en dat jij erbij was, je spelers aanmoedigen terwijl ze het echt nodig hadden.

HYC Dinslaken
Foto: Kurt Tops

Barend: Kort door de bocht? Niet naar Zweden verhuizen. Ik weet het, we wonen in Nederland en België en hier zijn de afstanden een stuk geringer. Geografisch gezien liggen er twee teams behoorlijk uit de richting voor de meeste teams: Heerenveen en Herford. Juist voor die teams zou het dan vervelend zijn om in een ‘uithoek’ te zitten. De Flyers moeten minimaal een uur en drie kwartier reizen (Nijmegen) voor een wedstrijd. Als supporter vindt ik het juist leuk als mijn team tegen een nieuwe onbekende tegenstander speelt. En een uitwedstrijd meepikken? Eens kijken hoe het over de grens is, is best leuk en ja dan moet je misschien wat kilometers maken, maar de teams in de BeNe League liggen ook niet altijd om de hoek. Dus moedig je team aan bij de thuiswedstrijden en pik de leuke uitwedstrijden er tussenuit om mee te gaan.

Ed: Ik snap waarom de deelnemende teams meedoen, voor hen is het interessant en leuk. Ik rij zelf heel Nederland en België rond, dus afstanden zeggen mij sowieso niets. Zelf heb ik niet echt een ‘gevoel’ bij de Inter Region Cup, mijn interesse heeft het ook niet echt. Puur omdat ik gewoon heel graag wil dat de BeNe League een leuke, maar vooral stabiele competitie wordt en blijft. En dan herhaal ik gewoon wat ik eerder al zei: zorg nou eerst de het fundament van de BeNe League nou écht eens goed komt te staan, waarin de (nu nog) elf deelnemende teams en het bestuur één front vormen. En zorg dat de BeNe League de teams (verantwoord!) terug haalt die uitgestroomd zijn als ze dit kunnen en willen, in plaats van allerlei ploegen uit landen te benaderen en een halve Europa Cup op te zetten.

Previous Bobcats winnen twee keer, Van Nes op scherp gezet
Next Golden Sharks Mechelen tekent Canadees Mike Robinson