Golden Sharks Mechelen tekent Canadees Mike Robinson


Mike Robinson

De in Ontario geboren en getogen Mike Robinson werd gisteren in Mechelen op het ijs gesignaleerd. ’s Avonds tekende Robinson zijn contract om het seizoen vol te maken bij Golden Sharks Mechelen.

Van Ontario via Orlando naar de Oberliga

Zijn jeugdcarrière speelde zich af bij onder andere Stoufville Spirits, Niagara Ice Dogs en Wellington Dukes. Daarna trekt de winger op zijn 21ste naar de Tech University van Ontario. Aan het einde van zijn debuutseizoen wordt hij uitgeroepen tot ‘USports Rookie of the Year’. Mike speelt er vier en een half seizoen in het universiteitsteam. In 119 wedstrijden USports scoort de Canadees er 93 punten.

Mike Robinson

 

Vorige winter trekt Mike naar de States en speelt in de ECHL voor Orlando Solar Bears een twintigtal wedstrijden.

Deze zomer, eind juli al, debuteert de ondertussen 26-jarige Robinson bij Oberliga-club Hannover Scorpions. Bij de Scorpions wordt hij na twaalf competitiewedstrijden, waarin de Canadees acht punten scoort, begin november plots naar de uitgang geloodst.

Van Scorpions naar Golden Sharks

“Ondertussen hadden wij de Belgische Bekercampagne afgewerkt. Plots gaf onze import-goalie Villem-Henrik Koitmaa aan te willen vertrekken. Tijdens de interlandbreak speelde Villem een toernooi met Estland. Daar kreeg ie een voorstel van Poolse eersteklasser KH Torun. Villem deze opportuniteit ontnemen, konden we niet. Na intern overleg, besloten we de vrijgekomen importplek snel weer te bezetten. Niet met een goalie maar met een aanvaller. Al gauw kwamen we Mike Robinson op het spoor. Een snelle winger, met een goed schot en met wedstrijdritme, dus onmiddellijk beschikbaar wat dat betreft. Zaterdagavond ontvangen we regerend BeNe-kampioen HYC Herentals. We hopen dat Mike inderdaad al speelgerechtigd is”, aldus Golden Sharks-voorzitter Gunter Bosmans.

Previous Gentges, Super Sunday, Saamhorigheid en Uitduels in de IRC
Next Islanders evenaren record, Marc-Andre Fleury pakte zijn 450ste overwinning.