Islanders evenaren record, Marc-Andre Fleury pakte zijn 450ste overwinning.


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst dertien wedstrijden op deze doordeweekse dinsdagnacht. De Islanders gaan stug door met winnen, inmiddels al veertien keer in vijftien wedstrijden. En evenaren daarmee een record van 36 jaar geleden. Daarentegen hebben de Maple Leafs van de laatste zestien wedstrijden er pas twee gewonnen in reguliere speeltijd. U begrijpt dat in Toronto lichtjes paniek uitbreekt. De update van deze lange nacht vol met hockey.

Buffalo Sabres – Minnesota Wild 1-4

Zach Parise scoort twee goals voor de Wild terwijl zijn goalie Alex Stalock dertig reddingen maakt. De Sabres zitten in een vrije val met een overwinning uit de laatste negen wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 5-2

In de derde periode was het erop en erover voor de Blue Jackets. Pierre-Luc Dubois scoorde er twee en gaf ook nog een assist. En beëindigde daarmee de zes wedstrijden op rij met punten voor Montréal.

Calgary Flames – Colorado Avalanche 2-3

De reprise van de eerste ronde play-offs van het afgelopen seizoen pakte wederom slecht uit voor de Flames. André Burakovsky scoorde twee keer en Nathan MacKinnon gaf twee assists voor Colorado. De Flames verloren voor de vijfde keer op rij.

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 2-4

Petr Mrazek hield Carolina weer op de been met dertig reddingen. Vier verschillende doelpuntenmakers zorgde ook voor de  vierde winst op een rij.

Dallas Stars – Vancouver Canucks 6-1

Jamie Benn scoorde twee keer voor de Stars die daarmee inmiddels acht van de laatste tien wedstrijden weten te winnen. Voor Vancouver is het juist andersom. Twee overwinningen en acht nederlagen uit de laatste tien.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 3-4

Anthony Duclair scoort twee keer en had een assist in de overwinning van Ottawa op bezoek in Detroit. Goalie Anders Nilsson maakte 35 reddingen en hielp zo de Senators aan de zesde overwinning in tien wedstrijden.

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 5-2

Aleksander Barkov en Brett Connolly scoren ieder een goal en een assist in de ruime overwinning op de Flyers.

New Jersey Devils – Boston Bruins 1-5

Matt Grzelcyk scoorde zijn eerste twee goals van het seizoen voor Boston en David Pastrnak prikte er ook twee binnen en staat nu op negentien goals. En is de topscoorder in de NHL tot nu toe. Boston had geen kind aan de Devils.

Nashville Predators – Winnipeg Jets 1-2

Het lukte de Predators maar om een keer te scoren tegen Connor Hellebuyck. Hij stopte 38 van de 39 schoten. Patrik Laine en Nikolaj Ehlers scoorde voor de Jets.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4-5 OT

Het zag er naar uit dat de Islanders weer eens een keertje zouden gaan verliezen, maar ze kwamen eerst terug van een 2-0 achterstand en in de derde periode zelfs van een 4-2 achterstand. Brock Nelson scoorde de 2-2 en de overtime winner en ze pakte zo de veertiende winst in vijftien wedstrijden.

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 2-5

Vorige week verloren de Oilers in de Shark tank nog met 6-3 maar vandaag waren ze een stuk scherper gestart. Markus Granlund scoorde zijn eerste treffer voor de Oilers. Weer drie punten voor Connor McDavid. Samen met Leon Draisaitl staan ze op respectievelijk 44 en 43 punten na 23 wedstrijden. Alleen Wayne Gretzky haalde meer punten in dat aantal wedstrijden voor de Oilers maar dat was al in 1987.

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 3-1

Tampa Bay vreest dat het topscoorder Nikita Kucherov een tijdje moet missen na een harde hit van Brayden Schenn.


Na een 0-1 voorsprong scoorde de Blues drie keer op rij.

Vegas Golden Knights – Toronto Maple Leafs 4-2

Marc-Andre Fleury maakte een save van het jaar kandidaat.


En behaalde met de winst op Toronto zijn 450ste overwinning. Hij staat daarmee op de zevende plaats. Drie overwinningen minder dan nummer zes Henrik Lundqvist. Cody Glass scoorde een keer en gaf een assist.

Previous Golden Sharks Mechelen tekent Canadees Mike Robinson
Next Mads van Biemen - Dordrecht Lions U8