Gentges, Super Sunday, Saamhorigheid en Uitduels in de IRC


In Nijmegen was er een trainerswissel. Frank Gentges neemt het roer over. Wat verwachten jullie dat er onder Gentges zal veranderen voor de Select 4-u Devils Nijmegen?

Frenk Gentges Selecte 4-u Devils Nijmegen
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tessa: Ik verwacht vooral dat ze een stuk meer fysiek zullen gaan spelen. Verder weet ik niet wat we kunnen gaan verwachten, met zo’n fanatieke trainer die stiekem volgens mij niet helemaal tevreden is met de selectie. Het belangrijkste is vooral dat ze met karakter gaan spelen.

Luciano: Ik ben vooral heel benieuwd naar dit seizoen, aangezien Gentges al heeft gezegd dat de huidige selectie, niet zijn selectie is. Dat hij de contracten wel zal respecteren. Klinkt voor mij meer als een seizoen waarin de verwachtingen niet heel hoog moeten zijn. Als Gentges zelf mag gaan bouwen aan een team kunnen we pas inschatten wat er kan gaan gebeuren bij Devils.

HIJS Hokij Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Ed: Lastig om in te schatten, want ik ken Gentges alleen van de ‘verhalen’. Ik heb Devils een aantal malen zien spelen en wat mij opvalt is dat het nog niet soepel loopt. Natuurlijk, er zijn blessures (geweest), maar daar hebben ze in Geleen, Herentals, Den Haag ook last van. Zoals elk team. Mijn verwachting is altijd dat Nijmegen met ‘hart en karakter’ speelt en zo komt het nog niet over. Ze hebben écht meer dan voldoende kwaliteit in de ploeg om beter te doen, dan nu (nog) het geval is. Daar is Gentges voor binnengehaald. Wellicht zie je niet direct resultaat, maar Nijmegen moet Nijmegen weer worden. Voor elkaar knokken, met karakter. En dan komt de kwaliteit vanzelf boven. Ik ben benieuwd!

Barend: Wat ik van Gentges ken (Moskitos Essen), is dat hij zijn ploegen fysiek laat spelen met het goede forechecking. Ieder jaar verdween er een behoorlijk aantal spelers uit Essen en kwam er een nieuw contingent aan spelers binnen.  Op een paar spelers na was de doorlooptijd kort. En dat met een selectie die door Gentges zelf samen was gesteld.

Bij Nijmegen heeft hij de selectie niet zelf samengesteld. Op de website van de club heeft hij al aangegeven dat de samenstelling van het team niet zijn keuze is, maar hij moet en zal er wel mee werken. Gentges geeft ook aan dat hij een hoger niveau gewend is dan waar hij nu zit. Deze zaken weten we allemaal. Dat wisten ook Nijmegen en Gentges zelf. Maar om dat dan, in je eerste interview voor de club website, zo te stellen… Als er iets gaat veranderen bij de Devils, dan hoort de sfeer in de groep daar zeker ook bij.

Previous Bobcats winnen twee keer, Van Nes op scherp gezet
Next Golden Sharks Mechelen tekent Canadees Mike Robinson