Gentges, Super Sunday, Saamhorigheid en Uitduels in de IRC


Op 24 november staat Super Sunday op het programma in Tilburg: drie bekerfinales in de leeftijdscategorieën U12, U14 en U16. In België bestaat zo’n Super Sunday niet. Waarom zou men dit ook in België (wel of niet) moeten organiseren?

Super Sunday IJshockey Jeugd 2018

Barend: Natuurlijk moet er in België ook een Super Sunday komen voor de jeugd. Zo’n dag met finales is geweldig voor die jongens en meisjes om mee te maken. Ze spelen zelf een finale en kunnen ook nog zien wat de andere leeftijdscategorieën doen. Wie weet is er over een paar jaar ook een BeNe Super Sunday met de kampioenen uit België en Nederland.

Ed: Natuurlijk moet dit in België ook komen! Wij zijn er zondag voor de derde keer bij en wat is het altijd een fantastische dag! Credits where credits due, dit heeft IJshockey Nederland in de basis goed opgezet. Als wij met ouders, coaches en spelertjes praten spat de trots er vanaf. Het is HUN dag. Het liefst zie ik nog een Super Final ontstaan: De kampioen van Nederland en België in elke leeftijdsklasse tegen elkaar. Dus mijn advies (al eens aangegeven) aan de RBIHF is: zo snel mogelijk gaan opzetten. Prachtiger ga je het niet krijgen!

Luciano: Natuurlijk, zo snel mogelijk, het liefst zelfs in BeNe verband! Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het verbinden van de spelertjes, de trots die de kids dan uitstralen omdat ze zulke toffe toernooien spelen en dan ook nog tegen teams uit een ander land. Mooier ga je het voor die kinderen toch niet maken? Waarom bestaat dit nog niet???

Tessa: Absoluut. Kijkende naar hoeveel meer mogelijkheden er zouden kunnen ontstaan, ook met combinaties. De jeugd geniet helemaal van de dag, zo veel mensen die allemaal voor hun komen kijken, heerlijk die trotse koppies. 

Previous Bobcats winnen twee keer, Van Nes op scherp gezet
Next Golden Sharks Mechelen tekent Canadees Mike Robinson