Jesse Gabrielle, Top-4 BeNe League, koers IJshockey Nederland en Global Series


Cairox HIJS Hokij heeft een derde import binnengehaald die gedraft is geweest door Boston Bruins. Gaat Jesse Gabrielle de Bene League verrassen met zijn spel en is Den Haag nu meteen favoriet?

Jesse Gabrielle

Ed: Ik ben vooral benieuwd. Benieuwd naar zijn spel en zijn persoon. Ik heb al heel even met hem kunnen praten en het lijkt mij dat hij vooral het plezier weer terug heeft gevonden, na ‘uit het circus’ te zijn gestapt. Heel simpel: iemand die in zulke competities heeft gespeeld en gedraft wordt, kan natuurlijk wel iets. In die zin zou hij mij eerder verrassen, als blijkt dat hij er niets van kan. De verwachtingen, zeker bij de supporters in Den Haag, zijn onwijs hoog. Er zijn er een aantal die gelijk roepen dat ze kampioen worden. Laat ik dan ‘à la Chris Eimers’ gewoon lekker nuchter blijven. Den Haag is goed gestart, is groeiende en dan zien we wel waar het eindigt. Voorlopig komt mijn eigen voorspelling prima uit: “Dark horse, dat kan gaan steigeren.” (hier te lezen) Ik zie HIJS zeker wel voor de prijzen spelen dit seizoen.

Damiën: Voor zover ik weet is Gabrielle een hele aardige pingelaar. Goaltjes zal hij absoluut gaan pakken, maar een enkele speler maakt HIJS niet gelijk gedoodverfde kampioen.

Tekst gaat onder de foto verder

Gabrielle Boston Bruins
Jesse Gabrielle (82) in de starting six met Noel Acciari en Ryley Nash bij Boston

Barend: Nee, Den Haag is nu niet meteen dé favoriet. Het behoorde al wel bij de kanshebbers en Gabrielle is natuurlijk geen koekenbakker. Hij is niet voor niets gedraft, dan kun je echt wel wat. Maar ijshockey is een teamsport en alles moet kloppen. Ook de andere lijnen. Als je naar de OberLiga kijkt zag je dat bij Crocodiles Hamburg in de afgelopen seizoenen. Een geweldige eerste lijn, maar die gasten moesten bijna alles doen en maakten ongelooflijk veel minuten. Daar red je het uiteindelijk niet mee. Bij Den Haag, met Chris Eimers op de bank, zie ik dat niet snel gebeuren. Eimers weet van zijn teams ook echt teams te maken. De toevoeging van Gabrielle kan dan misschien wel een extra (mooi) puzzelstukje zijn op weg naar succes.

Jeroen: Met zijn achtergrond en kwaliteiten verwacht ik mooie dingen van Gabrielle. Ik zie Den Haag dit seizoen vooral als belangrijke outsider voor de prijzen.

Previous Van Nes noteert eerste punt van het seizoen, opnieuw winst Quinnipiac
Next Formidabele comeback Dallas, Pittsburgh walst Philadelphia plat