Jesse Gabrielle, Top-4 BeNe League, koers IJshockey Nederland en Global Series


De voorrondes van de beker zijn bijna klaar. Binnenkort gaat de BeNe League van start. Hoe ziet de top-4 er volgens jou uit en waarom?

ERA Renomar HYC UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Kurt Tops

Jeroen: 1. Heerenveen, die ondanks het verlies van belangrijke krachten toch weer een talentvol en gretig team hebben geformeerd. 2. Herentals heeft nog altijd een geweldig team, en als titelhouder mag er veel verwacht worden. 3. Nijmegen ondanks dat het nog niet zo loopt als verwacht, gaan ze zeker groeien als team. 4. Den Haag heeft een prima start van het seizoen in de beker van Nederland, ik zie niet waarom ze deze lijn niet door kunnen trekken in het reguliere seizoen.

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Ed: Ah! Voorspellingen, altijd grappig. Ondanks de uitglijders bij Leuven en Mechelen, zie ik Herentals echt wel weer als favoriet dit seizoen. Geleen en Nijmegen lopen nog heel stroef, de kwaliteit is er zeker als je kijkt naar het materiaal. De chemie en automatismen nog allerminst. Die zullen ook nog wel gaan groeien. Bij Heerenveen en Den Haag zijn ze in dat proces (al) een stuk verder. Wellicht is de selectie op papier voor velen niet de ‘wow’ factor, maar kijk even waar zij zich heel essentieel versterkt hebben. Goalies Oosterwijk en Magnus, en de imports Petersen en Kiilholma enerzijds en Rose en Gabrielle anderzijds. Luik heeft ook weer een prima selectie, al is afwachten hoe de jonkies aan gaan haken binnen die ploeg. Leuven heeft mij inmiddels (opnieuw) positief verrast. Het is wachten tot die ploeg de schroom definitief van zich afgooit. Oh ja, een top-4 werd gevraagd. Op basis van wat ik tot nu toe gezien heb, dus een momentopname: 1) Heerenveen 2) Herentals 3) Den Haag 4) Nijmegen. We kunnen er na het seizoen waarschijnlijk weer heel erg hard om lachen, dat ik dit eind oktober voorspeld heb. Dan klopt er weer niks van.

Damiën: 1. Heerenveen, 2. Geleen, 3. Luik, 4. Nijmegen. Heerenveen is de makkelijke keuze op dit moment, I know.

Thomas Roosendaal CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Barend: Een top-zes is makkelijker maar dat was de vraag niet. Twee teams schrappen dus. 1. Heerenveen. Zij hebben met Oosterwijk en Jorrit Vos een erg goed goalie-duo. Verder staan er prima imports op het ijs en dan schaatsen er ook nog Bezak, Hunt en Limnell rond. En Jasper Nordeman, die altijd wel zijn goaltjes mee weet te pikken. 2. Herentals. Waarom? Jeffrey van Iersel. Maar hij staat natuurlijk niet zelf op het ijs. De ploeg die hij op het ijs zet is echter wel uitgebalanceerd. En… heeft vechtlust. Dat konden we afgelopen zondag zien in de wedstrijd tegen Luik. 3. Luik. Om niet dezelfde top-drie te hebben als Ed, zet ik Luik op drie. Ze verdienen het ook om hier te staan. De thuiskomst van Bryan Kolodziejczyk is natuurlijk een grote plus voor de ploeg. Import Jessyko Bernard heeft heel wat ervaring. Onder andere bij Halifax Mooseheads, een inmiddels bekende ploeg in de Lage Landen. Inmiddels heeft hij laten zien ook hier het net te kunnen vinden. Brett Oliphant gaat dat zeker ook nog doen. Net zoals zijn vriend Cheyne Matheson dat de afgelopen drie seizoenen deed in Luik. 4. Den Haag. Als je naar de individuele statistieken kijkt kom je de eerste Den Haag speler ‘pas’ tegen op de zevende plek (Justin Evers). Misschien is dát wel de kracht van Den Haag. Het team scoort niet minder dan de andere topteams in de Beker van Nederland, de scores liggen echter meer verdeeld over het hele team. En in acht wedstrijden slechts veertien tegengoals. Dat is ook niet verkeerd. Zoals ik in de vorige vraag al aangaf weet Eimers van zijn ploegen ook echt teams te maken. Wellicht dat Jesse Gabrielle deze voorspelling helemaal in de war gaat schoppen.

Previous Van Nes noteert eerste punt van het seizoen, opnieuw winst Quinnipiac
Next Formidabele comeback Dallas, Pittsburgh walst Philadelphia plat