Formidabele comeback Dallas, Pittsburgh walst Philadelphia plat

Negen wedstrijden afgelopen nacht, waarbij Toronto weer verliest. Dallas terugkomt van een 3-0 achterstand en de Penguins geen spaan heel laten van de Flyers. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 7-4

Josh Mahura werd voor het duel ‘gecalled’ vanuit San Diego en kende een prachtig debuut met drie assists. Na een 2-1 achterstand na 20 minuten, boog Anaheim in het middenstuk de zaak om naar 6-3. Carter Rowney scoorde twee maal voor de Ducks.

Boston Bruins – San Jose Sharks 5-1

Chris Wagner en David Krejci hadden ieder een goal en assist voor de Bruins. Tuukka Rask hoefde maar zeventien saves te maken, aangezien de stootkracht van de Sharks niet erg hoog was in deze wedstrijd. In de derde periode werd er voor 90! minuten aan straffen uitgedeeld.

Carolina Hurricanes – Calgary Flames 2-1

Gisteravond rond 20:00 uur ging de goal van Nils Högerland uit Zweedse SHL wereldwijd rond op social media. Andrei Svechnikov dacht ‘dat kan ik ook’.

En bezorgde daarmee naast zijn andere goal de winst voor Carolina.

Dallas Stars – Minnesota Wild 6-3

Na 39 minuten stond er nog 0-3 op het scorebord. Maar een wervelende derde periode van de Stars, met een hattrick van Alexander Radulov, zette de comeback in gang. Zes unanswered goals sleepten de winst over de streep voor Dallas.

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 3-1

Een minuut van onachtzaamheid leverde een duur verlies voor de Oilers op. Ondanks een full throttle derde periode, met zeventien schoten op de goal van Detroit’s Jimmy Howard, konden de Wings de winst over de streep trekken en zo hun negende nederlaag op rij voorkomen.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3-0

Wederom een shutout voor Pekka Rinne bij de Predators. Nick Bonino scoorde een hattrick door in iedere periode een goal te scoren. Chicago’s Robin Lehner stopte 48 van de 51 schoten.

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 4-1

In zijn seizoensdebuut voor de Rangers scoorde Filip Chytil een goal en Adam Fox scoorde zijn eerste NHL-goal. Zij bezorgden New York de overwinning na een 0-1 achterstand.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 7-1

Sydney Crosby was de beste aan de kant van de Pens. Met een goal en twee assists verdiende hij de first star. De zeven goals werden gescoord door zeven verschillende Penguins.

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 3-4 OT

Wederom verlies voor Toronto waar na dure contractverlengingen de schwung er maar niet in wil komen. Ondanks twee goals van Austin Matthews was er aan de kant van Washington iemand beter. Alex Ovechkin. Die scoorde twee goals en gaf twee assists.

Previous Jesse Gabrielle, Top-4 BeNe League, koers IJshockey Nederland en Global Series