Jesse Gabrielle, Top-4 BeNe League, koers IJshockey Nederland en Global Series


Jan Hopstaken is, na een periode van waarnemend voorzitter, de nieuwe voorzitter van IJshockey Nederland. Gaat hij voor de broodnodige vernieuwing zorgen of zie jij dat anders?

Hopstaken Voorzitter IJshockey

Barend: Hier weet ik eerlijk gezegd weinig vanaf. Ik denk wel dat het het goed is dat Danny Micola van Fürstenrecht nu ook in het bestuur zit en Hopstaken en Micola hun kennis en kracht kunnen en moeten bundelen.

Jeroen: Poeh, lastige vraag. In mijn ogen is het in de huidige hiërarchie best lastig om vernieuwing erdoorheen te krijgen. Ik hoop dat Hopstaken de kans krijgt om zijn visie uit te zetten.

Oranje dames IJshockey

Ed: Ik was bij beide ALV’s aanwezig. Wat ik echt een flinke winst vond, was dat er niet één kandidaat naar voren werd geschoven en benoemd. Dat proces werd door de leden verworpen en de drie kandidaten kregen de kans om hun visie te presenteren. Jan Hopstaken vind ik een heel integer mens en iemand die ontzettend veel kennis heeft van organisaties neerzetten. In mijn ogen mist hij de flair en commerciële drive, die de eveneens benoemde Danny Micola van Fürstenrecht wél bezit. Die heeft dan weer wat minder van Jan zijn sterke kanten. Het maakt mij persoonlijk geen zak uit hoe ze zich noemen qua titel, als er maar een visie ligt voor de komende 10-15 jaar. Beide heren hebben het vrouwen ijshockey tot speerpunt gemaakt en zijn ervan doordrongen dat het commercieel beter moet, plus gaan inzetten op jeugdwerving. Natuurlijk zijn er meer zaken, maar zeker die laatste twee moeten echt veel beter. Ik hoop dat ze daar echt op door gaan pakken en woord houden richting de vrouwen. Iedereen verdient het, maar via die tak liggen de kansen naar de meest aansprekende successen op dit moment. Hoe zij nieuwe jeugdaanwas gaan regelen, vind ik eveneens een mooi dossier om te volgen. Om maar te zwijgen van geldstromen genereren, want daar is het echt de hoogste tijd voor. Laten we zeggen: we zullen het positief kritisch volgen.

Stef Aanen Zoetermeer Panters IJshockey
Foto: Robert Bos

Damiën: Het riekt naar meer van hetzelfde, en dat is jammer. Ik geloof al een poos niet meer in de NIJB/IJNL. Nederlands ijshockey draait nu om het product BeNe League, en dat doen ze best goed! Echter: Nederland gaat op het wereldtoneel nooit meer opstaan tot het niveau van 1980 omdat men al zo tevreden is met het geleverde werk en zichzelf.

Previous Van Nes noteert eerste punt van het seizoen, opnieuw winst Quinnipiac
Next Formidabele comeback Dallas, Pittsburgh walst Philadelphia plat