Selectie en staf Nederland U18 Dames krijgen steeds meer vorm


Nederland U18 Dames
Foto: Jenny Goessens

Afgelopen weekend waren de Nederlandse U18 Dames (opnieuw) bij elkaar voor een trainingsweekend in Tilburg. De WK-ploeg van de nieuwe bondscoach Myrthe Martens krijgt steeds meer vorm, want de technische staf maakte een groot deel van de selectie bekend. Er zijn nog twee plekken te verdelen, waar vier speelsters voor in aanmerking komen. Daarnaast moet de tweede goalie positie nog ingevuld worden.

U18 VOORLOPIGE SELECTIE WK

 

Nederland U18 Dames
Foto: Jenny Goessens

Na gasttrainingen van Theo van Gerwen en Andy Tenbult, maakte de technische staf zeventien namen bekend die in Eindhoven het WK gaan spelen. Ten opzichte van de U18 ploeg die in Dumfries actief was zijn twee speelsters ‘te oud’ geworden. Romy Brouwers en Kaitlyn van de Wijgert zijn niet van de partij.  De voorlopige selectie:

Goalies
Emma Fondse (AHOUD Devils Nijmegen), tweede goalie nog niet bekend

Defence:
Michelle van Ooijen (Red Eagles Den Bosch), Roos Karst (UNIS Flyers Heerenveen), Iris van Houten (UNIS Flyers Heerenveen), Amber Nauta (Dordrecht Lions), Merel Slopsema (GIJS Groningen), Loraine Meiring (GIJS Groningen) en Aimee Seppenwolde (East Coast Wizards)

Forwards:
Kimberly Collard (IJCU Dragons), Fleur Kivits (Red Eagles Den Bosch), Esther de Jong (UNIS Flyers Heerenveen), Milly van Meerkerk (Red Eagles Den Bosch), Zoë Strijland (Enschede Lions), Luna Jongsma (UNIS Flyers Heerenveen), Carmen Jongsma (UNIS Flyers Heerenveen), Amy Dieke (Alcmaria Flames) en Abigail Liska (Smoke Eaters Geleen)

AANVULLING TECHNISCHE STAF

Cloe Keijzer Nederland U18

Myrthe Martens heeft de taken van Alf Philippen overgenomen bij de dames, met Amy-Lynn Moors als assistent-coach aan haar zijde. Voor de tweede assistent-coach positie zijn dit weekend gesprekken gevoerd met Cloe Keijzer. De voormalig international, die stopte na het WK in Zuid-Korea, speelde vier jaar lang in Zweden en is tegenwoordig woonachtig in Engeland, waar zij voor Solihull Vixens uitkwam. De laatste twee seizoen speelde de geboren Leiderdorpse niet, in verband met de zwangerschap en geboorte van dochter Amelia. Jenny Goessens, Rowan Delil, Bert Simons en Emeric Largentier completeren de staff.

WK IN EINDHOVEN

Nederland U18 Dames
Foto: Jenny Goessens

De Nederlandse U18 dames spelen het WK in Eindhoven. Na een structuurwijziging van de IIHF speelt Oranje nu in Division IIA en niet (meer) in de kwalificatiegroep. Als gevolg van die wijziging, bestaat de divisie uit vier ploegen. De tegenstanders van Nederland zijn Kazachstan, Chinees Taipei en Australië. De ambitie van de ploeg is om promotie naar Division IB af te dwingen en zo terug te keren op het derde wereldniveau, na de degradatie in Dumfries.

Het toernooi in Eindhoven start op 24 januari 2020 met een trainingsdag voor de landen, waarna op zaterdag 25 januari, zondag 26 januari en dinsdag 28 januari de groepswedstrijden zullen worden gespeeld.

Previous UNIS Flyers Heerenveen trekt Jord Smit aan
Next Dallas Eakins nieuwe coach voor Daniel Sprong en Anaheim Ducks