Dallas Eakins nieuwe coach voor Daniel Sprong en Anaheim Ducks


Dallas Eakins is de nieuwe baas achter de bank van de Ducks (foto: Anaheim Ducks).

Vanaf komend seizoen krijgt Daniel Sprong met Dallas Eakins te maken in Anaheim. Gisteren werd bekendgemaakt dat de Ducks met de Amerikaan in zee gaan. Eakins was vorig jaar de coach van Anaheims B-ploeg; San Diego Gulls in de American Hockey League.

Dallas Eakins krijgt in Anaheim zijn tweede kans als ‘benchboss’ in de NHL. Eerder was hij al de hoofdcoach voor Edmonton Oilers. Deze periode verliep voor geen van beide partijen rooskleurig. Al in zijn tweede seizoen (seizoen 2014-2015) in Edmonton werd Eakins ontslagen. Hij wist in zijn enige volledige seizoen slechts 29 van de 82 wedstrijden te winnen.

Als coach van San Diego Gulls deed Eakins het een stuk beter. In drie van de vier seizoenen met de Gulls werd de playoffs gehaald, en afgelopen seizoen bereikten de meeuwen zelfs de conference finals. Daarin was Chicago Wolves te sterk. In totaal stond de uit Florida-afkomstige coach 272 duels achter de bank in San Diego, en wist er daarvan 154 duels te winnen.

Goed nieuws voor Sprong?

Daniel Sprong

Het aanstellen van Eakins lijkt positief nieuws voor onze landgenoot Daniel Sprong. In San Diego werd Eakins alom geprezen voor hoe jonge spelers onder zijn hoede zich wisten te ontwikkelen. Met name jonge talenten als Troy Terry en Sam Steel presteerden erg goed het afgelopen seizoen. Een coach die goed met jonge spelers overweg kan zou Sprong weleens goed kunnen helpen om de volgende stap in zijn carrière te zetten.

Previous Selectie en staf Nederland U18 Dames krijgen steeds meer vorm
Next Jeff Honebeeke stopt bij UNIS Flyers Heerenveen