Lukasz Bartak en Geleen per direct uit elkaar; aanvaller 18 maanden geschorst


Lukasz Bartak Geleen IJshockey

De wegen van Lukasz Bartak en Eaters Geleen scheiden met onmiddelijke ingang. De aanvaller werd eind februari ter verantwoording geroepen voor het innemen van higenamine. Nadat de speler positief was bevonden volgde een lange procedure.

SCHORSING BARTAK

Gedurende het onderzoek was de speler nog wel speelgerechtigd voor de ploeg uit Limburg. Vorige week kwam het verdict vanuit de IIHF en dat was onverbiddelijk; Bartak kreeg een schorsing van liefst achttien maanden aan de broek. Het bestuur van Eaters heeft daarop besloten de aanvaller met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen en zijn spelerscontract niet te verlengen. Het bestuur laat op de eigen website weten ‘dat zij een schone sport voorstaat en zodoende op geen enkele wijze een dergelijke overtreding tolereert.’

Tekst gaat onder de video verder

Bartak maakte afgelopen zomer de overstap van Antwerp Phantoms naar de Eaters in Geleen. De 25-jarige Pool kwam 28 keer in BeNe League verband uit voor de Limburgers, waarin hij goed was voor 50 punten (30G, 20A).

Previous Boston eindelijk weer naar Conference Final, Colorado en San Jose naar Game 7
Next Justin Evers tekent voor twee jaar bij CAIROX HIJS Hokij