Start van de BeNe League wordt uitgesteld


Uitstel BeNe League

Wat velen al aan zagen komen, is nu bekrachtigd door clubs en besturen in Nederland en België. De start van de BeNe League zal uitgesteld worden. Dat heeft een vergadering tussen de clubs uitgewezen deze week.

BENE LEAGUE: LASTIGE TIJDEN

Ed Versteeve heeft het dossier BeNe League sinds het afblazen in maart nauwlettend in de gaten gehouden, gedurende de COVID-perikelen in de afgelopen maanden. “Ik heb contact gehad met diverse betrokkenen. Uit al die gesprekken komen veel facetten naar voren die spelen. Er zijn gewoon te veel onzekerheden voor nagenoeg alle deelnemende teams. Dat geldt op diverse vlakken. Het zijn voor clubs onzekere tijden. Wat kan (en mag) er wel? En wat niet? Hoe moet je daarmee omgaan? En wat is de (financiële) impact? Dat geldt niet alleen voor de teams in de BeNe League, op elk niveau is dat vraagstuk heel actueel.”

Tekst gaat onder de foto verder

Select 4-u Devils Nijmegen Luik Bulldogs
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

‘1 DECEMBER MISSCHIEN’

De clubs hebben afgesproken om 1 december a.s. als stip aan de horizon te zetten. Zij komen in september weer bij elkaar in overleg om te kijken of deze datum ook echt haalbaar is. “Het is gewoon lastig inschatten op dit moment of 1 december wel gehaald kan worden. En zo ja, in welke vorm dan. De liefhebber in mij zou het liefst gewoon starten, zoals we altijd doen. Dat komt omdat iedereen ernaar snakt om de teams weer in actie te zien.” zegt Versteeve. “Ik begrijp echter ook goed dat voorzichtigheid belangrijk is. De waarheid en maatregelen vanuit de overheid van nu, kunnen in september of december weer anders zijn.”

Tekst gaat onder de foto verder

Eaters Glanerbrook
Foto: Eaters Geleen

TERUGGEFLOTEN

IJshockey Nederland had initieel een ander ‘startplan’ op tafel gelegd. De bond wilde alleen een bekercompetitie en nationale competitie spelen. De insteek vanuit het oogpunt van de bond was om het ijshockey in Nederland te garanderen. De aangesloten clubs pikten dat niet en floten de bond hardhandig terug. In het overleg van afgelopen week wilden de Belgische clubs een duidelijk signaal van hun Nederlandse collega’s. Met wat mitsen en maren ligt dat er nu dus: 1 december als stip aan de horizon. De Belgische kant van de competitie heeft in ieder geval aangegeven met het bekertoernooi te gaan starten. In Nederland gebeurt dat niet. Zoals het nu staat, wil dit zeggen dat de Belgen begin oktober hun campagne aanvangen.

Previous Vegas ronde verder, Washington pakt strohalm
Next Boston, Tampa Bay en Colorado naar halve finales