Vegas ronde verder, Washington pakt strohalm


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Chicago Blackhawks kan de koffers pakken, want werd uitgeschakeld door Vegas. Washington pakte de eerste strohalm, Dallas staat voor het eerst op voorsprong en Carter Hart deed opnieuw van zich spreken bij Philadelphia.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 4-3 (VGK wint serie 4-1)

De eerste ploeg die zich op kan maken heet Vegas Golden Knights. Zij rekenden in vijf duels af met Chicago Blackhawks. De Hawks knalden echter prima uit de startblokken en pakten via Jonathan Toews en Alex Debrincat een 2-0 voorsprong. Voor de eerste thee zette Max Pacioretty de eerste Vegas treffer op het bord. Na 40 minuten ijshockey stonden de ploegen op 3-3, waarna Alex Tuch de man werd die Chicago naar huis stuurde. Vegas kan gaan afwachten wie de tegenstanders wordt in de volgende ronde.

New York Islanders – Washington Capitals 2-3 (NYI leidt serie 3-1)

De Islanders pakten een 2-0 voorsprong en leken op weg naar de volgende ronde door goals van Jean-Gabriel Pageau en Mathew Barzal. De Russen in dienst van de Capitals dachten daar iets anders over. Drie unanswered goals zorgden voor de ommekeer. De aansluitingstreffer kwam op naam van Evgeny Kuznetsov. Daarna was het Alexander Ovechkin die twee keer trefzeker was. Daarmee pakten de Caps de strohalm die er nog was om deze series levend te houden.

Montreal Canadiens – Philadelpia Flyers 0-2 (PHI leidt series 3-1)

Een turnover in de neutrale zone door Brendan Gallagher betekende de 1-0, vrij vroeg in de eerste periode voor de Flyers. De puck werd perfect in de winkelhaak geschoten door Michael Raffl. Aan het eind van de tweede periode bouwden de Flyers de voorsprong uit naar 2-0. Een dwarrelend schot van Philippe Myers stuiterde over de stick van Carey Price zo de goal in. Flyers-goalie Carter Hart is de jongste goalie sinds 1945 die twee wedstrijden op een rij in de playoffs een shutout pakt.

Dallas Stars – Calgary Flames 2-1 (DAL leidt series 3-2)

Halverwege de eerste periode kwamen de Stars in ondertal op voorsprong. Tyler Seguin en Jamie Benn braken uit en Benn lag samen met de puck in het doel. De gelijkmaker werd gescoord door Mikael Backlund die door een woud van spelers een gaatje wist te vinden. Dallas pakte de voorsprong doordat John Klinkenberg al vroeg in de derde periode met een wrister wist te scoren. Ondanks het overwicht van de Flames in de laatste twintig minuten, wist Anton Khudobin de magere voorsprong vast te houden door alle vijftien pogingen te stoppen. Daarmee pakten de Stars voor het eerst in deze serie een voorsprong.

Previous Colorado vernedert Arizona, knappe comeback Boston
Next Start van de BeNe League wordt uitgesteld