Colorado vernedert Arizona, knappe comeback Boston


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier duels op de maandag in de NHL Playoffs. Daarin vernederde Colorado de mannen uit Phoenix, zette Boston een knappe comeback neer in de slotperiode, pakte Tampa Bay het match point en trok St. Louis de stand gelijk.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 1-7 (COL leidt 3-1)

Darcy Kuemper bleek in game 3 een onneembare vesting, maar in het vierde duel liet Colorado geen spaan heel van Arizona. Matt Nieto en twee power play goals van Nazem Kadri maakten het verschil in de eerste periode. In het middenstuk maakte Joonas Donskoi er 4-0 van, waarna Jakob Chycrun de Yotes op het bord zette. Meer zat er niet in. Cale Makar, Matt Calvert en Mikko Rantanen zorgden voor een 7-1 zege voor de Avs. Arizona schoot slechts vijftien keer op doel en staan door het pak rammel op de rand van uitschakeling.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 3-4 (BOS leidt 3-1)

De Canes leken op weg om de serie in evenwicht te trekken, ondanks de afwezigheid van Svechnikov. Justin Williams en Jordan Martinook wisten doelman Halak de kloppen. Die 2-0 voorsprong stond na 47 minuten nog steeds op het bord. In zeven doldwaze minuten kantelden de Bruins het duel volledig met vier treffers. Connor Clifton, Brad Marchand en twee goals van Jake Debrusk zorgden voor 4-2. Teuvo Teravainen bracht met een leeg doel bij Carolina de stand op 4-3, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Boston staat op 3-1.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 1-2 (TBL leidt 3-1)

Een matig begin van de wedstrijd met na tien minuten pas twee schoten op doel. Na twintig minuten nog steeds 0-0. Zestien seconden na de face-off aan het begin van de tweede periode was het Tampa dat de voorsprong pakte via Barkley Goodrow met een tip-in. Vier minuten later viel de 2-0. Een schot werd vlak voor de goalie door Yanni Gourde van richting veranderd. Columbus kwam echter snel met de aansluitingstreffer. Cam Atkinson, die twee wedstrijden mistte, kon een rebound binnen tikken. Daarna hielden beide goalies de doelen droog tot einde wedstrijd zodat de Bolts op matchpoint staan.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 1-3 (series tied 2-2)

Opnieuw een lekkere pot ijshockey tussen St. Louis en Vancouver. Het werd de avond van Ryan O’Reilly (2G, 1A). In de zeventiende minuut zette hij zijn Blues op voorsprong en in periode twee deed hij dat opnieuw. J.T. Miller had de Canucks vroeg in het middenstuk langszij gebracht. Alex Pietrangelo bracht de marge na 35 minuten op twee en daar was niets op af te dingen op dat moment. Vancouver zette nog aan in de slotperiode, maar de regerend kampioen trok de zege vakkundig over de streep en bracht de serie weer in evenwicht.

Previous Washington op rand van uitschakeling, record Flyers-goalie Hart
Next Vegas ronde verder, Washington pakt strohalm