Washington op rand van uitschakeling, record Flyers-goalie Hart


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vijf heerlijke duels weer op de zondag werden ons voorgeschoteld. Daarin zagen we dat Washington naar de afgrond werd geduwd door New York, Calgary twaalf seconden tekort kwam voor een 3-1 voorsprong, de Flyers aan één goal genoeg hadden, Chicago de hoop nog mag koesteren en de Blues pakten de eerste zege sinds het ijshockey in de NHL weer is begonnen.

New York Islanders – Washington Capitals 2-1 OT (NYI leidt 3-0)

Na de eerste periode stond het 1-0 voor de Islanders. Met een mooie cross pass van Adam Pelech hoefde Anders Lee alleen maar zijn blad van de stick ertegen te zetten. Ondanks een matige eerste periode qua schoten op doel met zes om veertien wisten de Caps te scoren in de tweede periode op de powerplay. Met een wrister wist Evgeny Kuznetsov zijn landgenoot Semyon Varlamov te passeren. De derde periode leverde geen goals op dus ging de wedstrijd naar overtime. In de vijfde minuut van de overtime kreeg Jakub Vrana twee kansen toen hij alleen voor Semyon Varlamov verscheen. Zowel op het schot als de rebound moest Vrana het antwoord schuldig blijven. Uit de daarop volgende aanval was het Jordan Eberle die een pass gaf op Mathew Barzal gaf. Hij ging op  snelheid langs Brayden Holtby en scoorde in de verre hoek.

Montreal Canadiens – Philadelpia Flyers 0-1 (PHI leidt 2-1)

De de knappe 5-0 van de Habs in het tweede duel, wilden beide ploegen een voorsprong pakken in de serie. Philadelphia en Montreal waren in Game 3 aan elkaar gewaagd. Het werd een duel waarin beide doelmannen de hoofdrol pakten. Er viel één treffer; in de zesde minuut viel de puck via Jakub Voracek achter Carey Price. Zowel Carter Hart als Price keepten een prima pot en werden niet meer gepasseerd. Hart pakte daarmee een shutout en verbrak een record voor de Flyers. Hij werd met 22 jaar en 3 dagen de jongste goalie uit de geschiedenis van Philadelphia die een shutout in de playoffs pakt. Belangrijker misschien wel is de 2-1 voorsprong voor de mannen in het oranje.

Calgary Flames – Dallas Stars 4-5 OT (series tied 2-2)

In een redelijk gelijk opgaande eerste periode wisten de Stars aan het einde via de powerplay een 1-0 voorsprong te pakken. Good old Joe Pavelski sloeg toe met een wrister. Binnen een tijdsbestek van twee minuten werd er drie keer gescoord aan het begin van de tweede periode. Eerst was het Johnny Gaudreau die een powerplay goal scoorde via een tip-in. Joe Pavelski schoot raak in de verre hoek binnenkant paal na puckverlies van de Flames in de neutrale zone. Hij scoorde zijn tweede goal van de dag. Maar lang werd er niet van genoten want wederom via een powerplay was het Sam Bennett die verwoestende uithaalde en Dallas goalie Anton Khudobin kon de puck alleen maar gehoord hebben. Vijf minuten voor het einde van de tweede periode was het wederom Sam Bennet met zijn tweede.

Milan Lucic haalde snoeihard uit en Khudobin gaf een rebound weg die beheerst werd binnen getikt door Bennet. Het scoren ging maar door. In de volgende powerplay een mooie no look pass van Miro Heiskanen op Denis Gurianov en ook hij met een granaat zorgde vlak voor het einde van de tweede periode voor de 3-3. Terwijl Dallas de kansen kreeg in het begin van de derde periode op de powerplay ging op de breakaway Derek Ryan ervandoor en die had een mooie breedte pass op Tobias Rieder die al zijn derde shorthanded goal in de playoffs scoorde. De beste kansen na de goal van Rieder waren voor Dallas maar Cam Talbot hield zijn hoofd koel en zijn goal leeg. Er werd de gelijkmaker gescoord maar die werd afgekeurd in verband met goalie interference.

Dan werd de druk van de Stars toch beloond. Elf seconden voor het einde schiet Joe Pavelski zijn allereerste hattrick binnen. Tijdens playoffs in zijn carrière had hij nog nooit een hattrick gescoord. Ook in overtime bleef de druk van Dallas hoog. Uiteindelijk bij schot 62 van Dallas was Cam Talbot kansloos. De game winner was voor John Klinkenberg met een slapshot net over de blauwe lijn.

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 3-1 (VGK leidt 3-1)

Vegas was de eerste ploeg die zich kon plaatsen voor de volgende ronde met een 3-0 voorsprong in de serie op zak. Chicago voorkwam een sweep met een 3-1 zege.  Drake Caggiula opende de score voor de Hawks in minuut vijf. Amper tien minuten later vielen er twee treffers, aan beide kanten één. Vanuit een moielijke hoek knalde Matthew Highmore raak voor Chicago voor de 2-0. 18 tellen later haalde Shea Theodore verwoestend uit voor Vegas. Die 2-1 stand stond het gehele duel op het bord en dat was vooral aan Corey Crawford te danken. De Blackhawks-goalie noteerde 48 saves. Alex DeBrincat zorgde met een empty netter vlak voor tijd voor de eerste winst voor Chicago in de serie.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3-2 OT (VAN leidt 2-1)

Regerend kampioen St. Louis en Vancouver maken er tot nu toe een heerlijke serie van. De fris en brutaal spelende Canucks pakten de eerste twee duels en dus wisten de Blues wat het te doen stond: winnen. Ook het derde duel was weer zinderend en werd pas in overtime beslist. In het middenstuk ontbrandde het duel. J.T. Miller zette Vancouver op 1-0, maar de Blues antwoordden met twee treffers. Justin Faulk en David Perron noteerden de eerste voorsprong van de kampioen in deze serie. Die duurde slechts 37 seconden; Elias Pettersson knalde op prachtige wijze de 2-2 binnen.

Die stand stond na 60 minuten ook nog op het bord en dus moesten de mannen overtime in. Kansen genoeg, maar Brayden Schenn werd de match winner door na een kwartier de 3-2 binnen te knaller. St. Louis won voor het eerst een duel in de ‘bubble’ en bracht de stand in de serie op 2-1.

Previous Matchpoint Vegas, Arizona herstelt zich tegen Colorado
Next Colorado vernedert Arizona, knappe comeback Boston