Matchpoint Vegas, Arizona herstelt zich tegen Colorado


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag vijf alweer van het NHL return to play plan. Arizona herstelde zich na twee nederlagen tegen Colorado, mede dankzij goalie Darcey Kuemper. Boston zonder eerste keeper Tuukka Rask, die naar huis is, won van Carolina. Vegas pakte een matchpoint en Tampa won nipt van Columbus.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 1-3 (BOS leidt series 2-1)

Voor de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Tuukka Rask de bubble in Toronto heeft verlaten om bij zijn gezin te zijn. Dat betekend dat Jaroslav Halak in de goal stond. In de eerste periode lukte dat prima hij stopte alle vijftien schoten van de Hurricanes. In de tweede had hij wat minder te doen. Toen waren de rollen omgedraaid. Twintig schoten voor de Bruins en maar zeven voor Carolina. Eën van de eerste schoten in de tweede periode ging erin. En hoe!?

Brad Marchand schoot tijdens een powerplay op Petr Mrazek en de puck ging de hoogte in en Charlie Coyle mepte zoals een volleerd Boston Red Sox speler de puck binnen. Aan het begin van de derde periode werd de score uitgebouwd door de Bruins. Coyle schoot op de goal en Sean Kuraly veranderde het schot van richting. Dit alles gebeurde shorthanded. Jaroslav Halak gaf de aansluitingstreffer weg door een fout te maken. Hij wilde op de penalty kill de puck wegschieten maar raakte daarbij Nino Niederreiter die het presentje gretig accepteerde. Mogelijk moeten de Hurricanes Andrei Svechnikov lang missen in de playoffs. Hij verdraaide zijn knie in een duel met Zdeno Chara. In de laatste minuut scoorde Brad Marchand nog een empty netter en zette daarmee de eindstand van 3-1 op het bord.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 2-1 (COL leidt series 2-1)

De Coyotes kwamen in de eerste periode na zes minuten op voorsprong door een one timer van Derek Stepan. Zoals het in deze serie gebruikelijk is, heeft Colorado een ruim overwicht qua schoten maar Arizona goalie Darcey Kuemper is weer een grote sta in de weg. In minuut 33 is het Andre Burakovsky die met het 31ste schot dan toch de gelijkmaker weet te maken. Voor het einde van de tweede periode kwam Arizona desondanks weer op voorsprong. In de laatste minuut was het Brad Richardson die met een snapper Pavel Francouz kansloos liet. Het venijn zat hem in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Taylor Hall met de 3-1 via een empty netter. Mikko Rantanen scoorde vlak daarna nog de 3-2. Wederom een empty netter, nu van Lawson Crouse, zorgde voor de 4-2 eindstand.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 2-3 (TBL leidt series 2-1)

Ondanks dat je bij deze stand een close game verwacht was dat het tegendeel. In de eerste periode was het Columbus dat heerste. In de tweede en derde moesten zij echter achter Tampa aan. Columbus kwam in de laatste veertig minuten maar tot zeven doelpogingen. Tegen de verhouding, in de eerste periode, in kwam Tampa op voorsprong door een backhander van Alex Killorn. Columbus pakte de gelijkmaker via Riley Nash die glove side Andrei Vasilevskiy wist te passeren. Aan het eind van periode twee scoorden Brayden Point en Victor Hedman voor Tampa. De aansluitingstreffer voor Columbus kwam op naam van Eric Robinson in de 42ste minuut. Maar met vier schoten in de laatste twintig minuten konden ze geen deuk in een pakje boter meer slaan.

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 1-2 (VGK leidt series 3-0)

Ondanks dat Chicago wederom een goede wedstrijd speelde tegen Vegas kwam het toch op matchpoint tegen te staan. Vegas stond op een 2-0 voorsprong na veertig minuten. William Karlsson shorthanded en Patrick Brown scoorden. In minuut 46 maakte Olli Maatta de aansluitingstreffer en ondanks een overwicht daarna kon Vegas goalie Marc-André Fleury niet meer gepasseerd worden door de Blackhawks.

Previous Vancouver, Colorado, New York pakken 2-0 voorsprong in de series
Next Washington op rand van uitschakeling, record Flyers-goalie Hart