Vancouver, Colorado, New York pakken 2-0 voorsprong in de series


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vijf wedstrijden met Colorado, Vancouver  en New York die een 2-0 voorsprong pakken in de series tegen Arizona, St. Louis en Washington. Calgary en Montreal wisten beide via een shutout de winst te pakken.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3-2 (COL leidt series 2-0)

Puckverlies in de neutrale zone leverde meteen een voorsprong op voor de Avalanche. Nathan MacKinnon passeerde Darcey Kuemper in de verre hoek binnenkant paal vroeg na het begin van de wedstrijd. De Coyotes kwamen aan het einde van de eerste periode, na een mooie actie van Taylor Hall, op 1-1 door Clayton Keller. Binnen vijf minuten na de start van de tweede periode was het alweer 2-2. Door goals van Tyson Jost via een tip-in en Michael Grabner met een snap shot. Ondanks dat Arizona veel beter speelde dan de eerste wedstrijd, kreeg men toch het deksel op de neus doordat drie minuten voor tijd Andre Burakovsky de game winner scoorde.

Philadelpia Flyers -, New York pakken 2-0Montreal Canadiens 0-5 (stand series 1-1)

Door alle dertig schoten van de Flyers te stoppen, pakte Montreal goalie Carey Price voor de zevende keer een shutout tijdens de playoffs. Twee goals van Tomas Tatar, Jesperi Kotkaniemi en één van Joel Armia zorgden ervoor dat de Canadiens de stand gelijk trokken in de series.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 3-4 OT (VAN leidt series 2-0)

De eerste vier goals waren allen van special teams. Bo Horvat deed het in de eerste periode met een shorthanded goal. Met beide een powerplay goal scoorden Tanner Pearson en Ryan O’Reilly. Zowerd  de stand 2-1 in het voordeel van Vancouver na veertig minuten. In de laatste periode bouwden de Canucks de stand uit naar 3-1 met eveneens een powerplay goal van Elias Pettersson. Toch lukte het de Blues om de stand gelijk te trekken. De 3-2 werd gescoord door Sammy Blais. Zeven seconden voor tijd kwam de gelijkmaker van Jayden Schwartz die na een schot de puck het laatste zetje gaf. De vreugde voor de Blues duurde niet lang want in de overtime was het Bo Horvat met zijn tweede van de avond die op de breakaway Jordan Binnington five hole wist te kloppen.

Washington Capitals – New York Islanders 2-5 (NYI leidt series 2-0)

Na 26 minuten was het 2-2 door twee goals via Alexander Ovechkin voor de Caps en Matt Martin en Nick Leddy voor de Isles. Nadat Ovechikin de stand op 2-2 bracht was het twintig seconden later weer 3-2 voor de Islanders. Brock Nelson pikte de puck af van Jakub Vrana op de eigen blauwe lijn en kon zo op de breakaway doorstomen naar Braydon Holtby die hij passeerde met een wrister. In de laatste twee minuten van de wedstrijd scoordden Cal Clutterbuck en Anders Lee en brachten zo de stand naar 5-2.

Calgary Flames – Dallas Stars 2-0 (CAL leidt series 2-1)

Flames goalie Cam Talbot zorgde er met 35 saves voor dat de Stars niet konden scoren in de derde wedstrijd. Vooral in de tweede periode was er een groot overwicht van de Stars. Zestien om vier qua schoten op doel. Ondanks het overwicht viel echter één van die vier van Calgary wel in de goal en zo pakten de Flames een 1-0 voorsprong door een shorthander via Mikael Backlund. Tevens zorgde T.J Brodie met een slapshot in de vijftigste minuut voor de 2-0 eindstand en een 2-1 voorsprong in de series.

Previous Columbus, Dallas en Carolina trekken stand gelijk in de series
Next Matchpoint Vegas, Arizona herstelt zich tegen Colorado