Columbus, Dallas en Carolina trekken stand gelijk in de series


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier wedstrijden werden er gisteren afgewerkt waarbij Dallas, Columbus en Carolina de stand weer gelijk trokken in de series naar 1-1. Vegas pakte een 2-0 voorsprong nadat ze een overtime nodig hadden tegen Chicago.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 1-3 (stand series 1-1)

Dat het na de eerste twintig minuten 2-1 voor Columbus staat was eigenlijk onverwacht want pas na twaalf minuten schoot Columbus voor het eerst op goal. Tampa scoorde al vroeg in de eerste periode. Nikita Kucherov pikte de puck op achter het goal, en kon zo via goalie Joonas Korpisalo scoren. Het tweede schot van de Blue Jackets was meteen de gelijkmaker. Ryan Murray wist te scoren met een wristshot. Een powerplay goal van Oliver Bjorkstand in de laatste minuut viel binnen in de verre hoek.

Na de tweede periode bleef de score ongewijzigd aangezien beide goalies goed stand hielden. Meteen na de face-off van de derde periode kon Tampa op de breakaway opstomen naar het goal. Maar Seth Jones wist te redden met een uiterste krachtsinspanning op snelheid. De score werd uitgebouwd halverwege de derde periode door Alexander Wennberg. Met een deke ging hij simpel voorbij Kevin Schattenkirk en kwam hij vrij voor Andrei Vasilevskiy en wist de puck in het goal deponeren. Vooral verdedigend stond het goed bij Columbus die zo de stand in de serie op 1-1 brachten.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 4-3 OT (VGK leidt series 2-0)

Zo makkelijk als het in de eerste wedstrijd ging, was het niet zo soepel in deze wedstrijd, ondanks de 2-0 voorsprong na de eerste periode.  Kirby Dach, Dominik Kubalik en Dylan Strome scoorden in de tweede periode voor de Hawks. En het was Mark Stone die scoorde voor Vegas. De tussenstand na veertig minuten was derhalve 3-3. In de derde periode hadden de Knights een overwicht met zestien tegen zes schoten op doel. Maar Corey Crawford gaf geen krimp. Tijdens de overtime was het nog steeds Vegas met het overwicht. Uiteindelijk bij het zevende schot was Crawford kansloos. De game winner was voor Reilly Smith in de 67ste minuut met een tip-in.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 2-3 (stand series 1-1)

Boston begon zonder David Pastrnak die niet fit genoeg was. De voorsprong kwam in de eerste periode door een powerplay goal van David Krejci. Laat in de tweede periode maakte Teuvo Teravainen eveneens op de powerplay de 1-1. Nog geen dikke minuut daarna pakte de Hurricanes zelfs de voorsprong door Andrei Svechnikov die met een snapshot Tuukka Rask kansloos liet. Vijf seconden voor het einde van de tweede periode was het Brad Marchand die ook vanuit de powerplay James Reimer wist te kloppen met een intikker. Zodoende konden de mannen aan de thee met een 2-2 tussenstand. De lang geblesseerd geweest zijnde Dougie Hamilton besliste in de 48ste minuut de wedstrijd tegen zijn oude team met een heerlijke onetimer zodat de stand in de series 1-1 is.

Dallas Stars – Calgary Flames 5-4 (stand in series 1-1)

Binnen twintig seconden na aanvang lag de puck al in het net bij Ben Bishop nadat hij werd gepasseerd door Dillon Dube. Al snel was het alweer gelijk door Alexander Radulov. Mika Heiskanen scoorde twee goals achter elkaar. Zodat na 34 minuten de tussendstand 3-1 in het voordeel van Dallas was. Met twee goals daarna was het aan de eind van de tweede periode 4-2. Tobias Rieder en Sam Bennet zorgde met twee goals dat de stand in de 58ste minuut weer 4-4 werd. Terwijl iedereen zich opmaakte voor de overtime dacht Jamie Oleksiak daar net even wat anders over. Veertig seconden voordat de zoemer zou gaan verzilverde hij een mooie crosspass van Corey Perry in de vrije hoek achter Cam Talbot.

Previous Vancouver verrast kampioen St. Louis, Colorado pakt shutout tegen Arizona
Next Vancouver, Colorado, New York pakken 2-0 voorsprong in de series