Vancouver verrast kampioen St. Louis, Colorado pakt shutout tegen Arizona


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Maar liefst vijf playoff wedstrijden afgelopen nacht. Boston had overtime nodig tegen Carolina. Washington kon een voorsprong niet vasthouden tegen Carolina. Colorado begon met een shutout tegen Arizona. Flyers wint nipt van Montreal en Vancouver verraste de Stanley Cup kampioen van vorig seizoen St. Louis.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 4-3 OT2 (Boston leidt series 1-0)

De eerste goal van de Bruins en de winnende goal werden gescoord door de nummer één lijn Patrice Bergeron, David Pastrnak scoorden en Brad Marchand pikte twee assists mee. De Canes kwamen op 1-0 door Joel Edmundson met een slapper. De 2-1 voor Bosten was een controversiële goal. Handpass en goalie interference. Maar die werd niet gehonoreerd door de scheids dus kreeg Carolina zelfs nog een minor penalty van twee minuten. Toch was daar gerechtigheid want 21 seconden na de goal van Charlie Coyle was daar shorthanded de 2-2 door Brock McGinn die Tuukka Rask met een mooie move het bos instuurde.

In de derde periode nam Boston weer een voorsprong. Binnen een minuut scoorde David Krejci. In de vijftigste minuut haalde Haydn Fleury vanaf de blauwe lijn snoeihard uit en door een melee van spelers vloog de puck top shelf binnen. In de tweede minuut van de tweede overtime pakte de Bruins de 1-0 voorsprong in de series.

Washington Capitals – New York Islanders 2-4 (NYI leidt series 1-0)

De eerste periode bestond meer uit onderlinge irritaties, en ook maar negen schoten in totaal op doel. Twee voor de Islanders en zeven voor Washington. De Caps pakte een voorsprong in minuut 26 doordat T.J. Oshie de puck bij toeval voor zijn stick kreeg en zo in het lege net kon droppen doordat Semyon Varlamov de puck kwijt was tijdens de powerplay. Zes minuten later weer een powerplay voor de Caps en wederom T.J. Oshie met zijn tweede. Nog voor het einde van de tweede periode konden de Islanders de aansluitingstreffer maken.

In de laatste minuut was het Jordan Eberle die een schot losliet wat van richting werd veranderd en zo Brayden Holtby verraste. Islander Anders Lee bracht binnen de eerste minuut van de laatste periode de stand op 2-2. Een snoeihard schot vanaf de blauwe lijn door Ryan Pulock leverde een rebound op waarvan Lee dus dankbaar gebruikt maakte. Vijf minuten later was het Holtby die tijdens een powerplay Alex Ovechkin aanspeelde maar die kon de puck niet in bezit houden. Zijn puck verlies leverde een shorthanded goal op door Josh Bailey. Het werd nog erger voor de kampioenen uit 2018 toen Anthony Beauvillier de stand op 4-2 bracht. Vier unanswered goals werden de Caps in game een te machtig.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3-0 (COL leidt series 1-0)

Darcey Kuemper hield het lang vol tegen de Avalanche. Pas in minuut 53 werd hij gepasseerd door Nazem Kadri met een powerplay goal. Tien seconden later lag de 2-0 er al in via een backhander van J.T. Compher. Een dikke minuut daarna ook de derde door Mikko Rantanen. Kuemper pakte 37 schoten van de veertig. Arizona kon er weinig tegenoverstellen met veertien schoten over zestig minuten hockey.

Philadelpia Flyers – Montreal Canadiens 2-1 (PHI leidt series 1-0)

De Flyers konden niet makkelijk de score uitbouwen tegen de Canadiens mede dankzij de killer van de Penguins Carey Price. Ondanks de snelle 1-0 van Jakub Voracek via de powerplay kon Shea Weber dat stukje herhalen maar dan voor Montreal halverwege de tweede periode. Lang kon men er niet van genieten want zestien seconden na de gelijkmaker pakte Joel Farabee met een wrister weer de voorsprong. Beide goalies hielden daarna hun goal schoon zodat er geen verandering kwam in de stand.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 2-5 (VAN leidt series 1-0)

Twee powerplay goals in de eerste periode van Bo Horvat en David Perron zorgde voor een 1-1 stand na twintig minuten. In de tweede periode scoorde beide teams ook weer een keer. Wederom een powerplay goal voor Vancouver door Elias Pettersson. Voor de Blues was het Jaden Schwartz die op de break away five hole ging. Dan binnen drie minuten in de laatste periode was het eerst Troy Stecher met de3-2. Daarna Bo Horvat die Vince Dunn in de luren legde met een prachtige move en schitterend afronde. De empty netter kwam nog op naam van J.T. Miller. Is deze 5-2 voor Vancouver de grootste verrassing van de dag?

Previous Tampa verslaat Columbus na 150 minuten, Vegas heeft geen moeite met Chicago
Next Columbus, Dallas en Carolina trekken stand gelijk in de series