Tampa verslaat Columbus na 150 minuten, Vegas heeft geen moeite met Chicago


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Gisterenavond en afgelopen nacht zijn de playoffs dan toch echt begonnen. Columbus tegen Tampa ging over acht! periodes. Drie reguliere en vijf overtimes. Het betekende wel dat de wedstrijd tussen Boston en Carolina gecanceld werd en nu voor vandaag om 17:00 uur Nederlandse tijd op het schema staat. Tampa scoorde in de honderdvijftigste minuut. Vegas had geen moeite met Chicago en Calgary won nipt van Dallas.

Ook de mannen van de NHL podcast lieten hun licht schijnen op de eerste ronde van de playoffs. Hier kun je hem terug luisteren.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 3-2 OT5 (TBL leidt series met 1-0)

Binnen drie minuten keek Tampa al tegen een achterstand aan. De eerste powerplay was meteen bingo. Het was Pierre-Luc Dubois die een schot van rookie Alexandre Texier met het lichaam van richting veranderde. Drie minuten later was het alweer gelijk. Eveneens een van richting veranderd schot. Nikita Kucherov schoot en via Brayden Point ging de puck het doel in.

In de tweede periode was het echt playoff hockey, de hits, goalie saves vlogen je om de oren. In de laatste minuut van deze periode was het Oliver Bjorkstrand die eigenlijk vanuit een onmogelijke hoek Andrei Vasilevskiy klopte door een miniscuul gaatje te vinden top shelf. Binnen 23 seconden na aanvang van de derde periode was het alweer gelijk. De Blue Jackets wilde een puck icing laten lopen maar hadden geen rekening gehouden met Yanni Gourde. Na wat gepoke schoof Joonas Korpisalo de puck zelf over de lijn. Daarna waren er vijf overtimes nodig om een winnaar te bepalen. De maker van de 1-1 voor Tampa Brayden Point was wederom succesvol. Een geblokt schot komt voor zijn stick en hij haalde uit en de puck ging top shelf de goal in.

Dallas Stars – Calgary Flames 2-3 (CGY leidt series met 1-0)

Met een 2-0 voorsprong gingen de Flames de pauze in na de eerste periode. Dillon Dube scoorde de 1-0 met een powerplay goal en twee minuten voor tijd ging hij op snelheid langs de verdediging en passeerde hij Anton Khodobin. In de tweede twintig minuten kwamen de Stars gelijk via een tip-in van Denis Gurianov en een snap shot van Jamie Benn kon Cam Talbot niet stoppen. Lang werd er niet getreurd want nog geen vijf minuten later werd, naar later bleek, de game winning goal gescoord door Rasmus Andersson die via de stick van Andrei Sekera top shelf de puck zag binnenvallen. In de derde periode werden beide goalies niet meer gepasseerd.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 4-1 (VGK leidt series met 1-0)

Met twee goals en een assist was Reilly Smith de man van de wedstrijd in game één voor Vegas Golden Knights tegen Chicago Blackhawks. In de eerste periode kon Corey Crawford nog alle pogingen stoppen van de Knights, maar in de tweede werd hij twee keer gepasseerd door Shea Theodore en William Carrier. Met een short handed goal maakte David Kampf het weer spannend. Maar uiteindelijk deden de twee goals in de derde periode van Smith Chicago de das om.

Previous Eerste ronde playoffs, voorspellingen Stanley Cup Finale, draft lottery
Next Vancouver verrast kampioen St. Louis, Colorado pakt shutout tegen Arizona