Troy Passingham, nieuwe import-goalie voor Bulldogs de Liège


Troy Passingham

Mike Santaguida breekt carrière af na trainingsincident

“Twee weken geleden liep ik bij een trainingssessie op het ijs een zware hersenschudding op,” aldus Santaguida. “Aanhoudende problemen en op dringend doktersadvies moet ik mijn loopbaan als competitiespeler onmiddellijk stopzetten, om mijn gezondheid en toekomst na het hockey niet in gevaar te brengen. Met grote spijt heb ik dan ook de Luikse bestuurders gemeld dat ik in september de Bulldogs-troepen niet kan vervoegen.”

Hernieuwde zoektocht en opnieuw een raak: Troy Passingham

Troy Passingham
Troy Passingham

Het slechte nieuws was ook het sein om de goalie zoektocht in Noord-Amerika te reactiveren. “De melding van Santaguida was verschrikkelijk, vooral voor de jongeman zelf. Een atleet die uitkijkt naar zijn Europees debuut; zich volop voorbereidt en dan moet stoppen wegens gezondheidsredenen.” reageert teammanager Louis Letté. “Anderzijds, hadden we al een shortlist opgesteld twee maanden geleden. Die lijst hebben we snel weer bovengehaald natuurlijk. En met de aanwerving van Troy Passingham hebben we ongetwijfeld een meerwaardespeler binnengehaald.”

Passingham, veel ervaring, kunde en gestalte

De statistieken van deze 29-jarige goalie zijn best indrukwekkend. Na een Triple A-jeugdopleiding bij thuisclub Mississauga Senators stoomde Troy, via de QMJHL en OHL, door naar USports. Vijf seizoenen combineerde de 1m96 grote doelman studies met competitiehockey aan de Ryerson University in Toronto. De voorbije vier seizoenen speelde de Canadees profhockey in de VS in SPHL en FPHL.

Troy Passingham
Troy Passingham

“Op mijn zevende heb ik voluit voor het ijshockey als sport gekozen”, zo Troy Passingham.” Vanuit Mississauga trok ik via Vaughan Vipers naar Windsor Spitfires. Met Windsor wonnen we  de OHL Beker trouwens. Daarna speelde ik vijf prachtige seizoenen bij Ryerson Rams om de prijzen. Vervolgens trok ik richting Georgia. Met Macon Mayhem wonnen we trouwens het SPHL-kampioenschap! Na twee seizoenen bij Elmira Enforcers, New York, wilde ik dolgraag naar Europa. Deze stap richting Bulldogs de Liège is voor mij een nieuwe uitdaging. Ben nu ook volop aan het trainen in Ontario, om straks sterk te presteren in het Bulldogs-shirt.”

Previous Toronto weer vroeg uitgeschakeld, Columbus naar playoffs
Next Eerste ronde playoffs, voorspellingen Stanley Cup Finale, draft lottery