Toronto weer vroeg uitgeschakeld, Columbus naar playoffs


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De laatste drie wedstrijden van de pre-playoffs van de NHL return to play plan. Na de miraculeuze comeback in wedstrijd vier kreeg Toronto nu een shutout om de oren van Columbus. Exit Toronto. De beide Round Robin wedstrijden waren om te bepalen wie derde of vierde werd. Washington versloeg Boston en Dallas deed dat tegen St. Louis.

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 0-3 (CBJ WINT SERIES 3-2)

Na de miraculeuze Houdini act van game vier liep Toronto in game vijf tegen een muur op: Joonas Korpisalo. Wederom pakten de Blue Jackets een voorsprong in de eerste periode. Zach Werinski schoot Columbus op voorsprong in de zesde minuut. Toronto kreeg genoeg kansen, maar scoren deed het niet. In de 51e minuut deelde Columbus een mokerslag uit. Rookie Liam Foudy scoorde vanuit een onmogelijk hoek met een schot dat zowel verdediger Martin Marincin en goalie Frederik Andersen kansloos liet. Dit keer liet Columbus zich niet de kaas van het brood eten. Door een empty netter van Nick Foligno was het gedaan met de Leafs en is Columbus door naar de playoffs.

St. Louis Blues – Dallas Stars 1-2 SO (ROUND ROBIN)

Heel lang stonden de Blues met 1-0 voor, totdat  Joe Pavelski 30 seconden voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. De Blues waren na vier minuten op voorsprong gekomen door een wrister van Ryan Thomas. In de overtime werd het verschil ook niet gemaakt, zodat shootouts de winnaar aan zouden wijzen. Alleen Denis Guruanov wist te scoren voor de Stars. Voor de derde keer gaf St. Louis een voorsprong uit handen deze Round Robin. Dallas mag zich opmaken voor een serie met Calgary. St. Louis mag zich gaan meten met Vegas.

Boston Bruins – Washington Capitals 1-2 (ROUND ROBIN)

Opnieuw geen Daniel Sprong op het ijs voor de Capitals. Tot aan de laatste minuut in de eerste periode was het nog 0-0 en had Washington pas één schot op doel. Het tweede schot op doel was meteen raak. T.J. Oshie was de gelukkige die de puck achter Tuukka Rask kon schuiven. Detail: het aantal schoten. Dat waren er slechts acht (zes voor Boston, twee voor Washington). Er veranderde niets aan de 1-0 stand tijdens de tweede periode. Al waren het aantal schoten stukken beter dan in de eerste. Boston tien, Washington dertien.

In het slotstuk  namen de Caps een 2-0 voorsprong. Tom Wilson was iedereen te snel af en rondde top shelf knap af. In de 50e minuut maakte Jake DeBrusk de 2-1, maar Boston kwam niet meer tot de gelijkmaker . De Bruins mogen zich gaan meten met de Hurricanes, terwijl Washington de strijd aangaat met de Islanders.

Tekst gaat onder de video verder

De Playoffs in de NHL zien er nu als volgt uit:

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Previous Raf Ceulemans nieuwe coach Golden Sharks Mechelen
Next Troy Passingham, nieuwe import-goalie voor Bulldogs de Liège