Raf Ceulemans nieuwe coach Golden Sharks Mechelen


Raf Ceulemans

Twee seizoenen stonden de Golden Sharks onder leiding van Jesse Raekelboom

Jesse Raekelboom debuteerde, na een erg succesvolle spelerscarrière bij o.a. Antwerp Phantoms, Eaters Geleen, Trappers Tilburg, Chiefs Leuven en Sharks Mechelen, en een veertiental WK-toernooien voor België, als coach dadelijk op het hoogste BeNe-niveau. De voorbije twee seizoenen leidde Raekelboom de Sharks door de BeNe League heen. De 42-jarige heeft op zijn rustige maar gedreven wijze de Mechelse troepen stappen laten maken. Desalniettemin verrassend voor ons, deze zomer te vernemen dat hier geen vervolg aan gegeven zou worden. De opvolger, Raf Ceulemans, werd in eigen Mechelse rangen gevonden.

foto : Odette Verdoes

Beloften coach RAF Ceulemans wordt hoofdcoach

Beloften coach Raf Ceulemans promoveert immers naar het eerste team en zal de Sharks het seizoen 2020/2021 sportief leiden. Ceulemans, als speler vanuit de jeugd van Olympia Heist al op zijn zestiende al bij de Seniors actief, was eerder al jaren actief als jeugdcoach bij Cold Play Leest, de voorganger van Mechelen. Vorig seizoen nam de bijna 38-jarige Ceulemans het tweede team van Mechelen onder zijn vleugels. De resultaten in de Belgische Eerste Divisie stemden tot tevredenheid. Nog meer was het Mechels Bestuur gecharmeerd van de wijze waarop de beleving en benadering van de coach opgepikt werden door de (jonge) Future Sharks-spelersgroep.

Future Golden Sharks
Raf Ceulemans (heel rechts) Gunter Bosmans (heel links)

“Vooreerst willen we Jesse Raekelboom nadrukkelijk bedanken voor zijn bijdrage in Mechelen. Twee seizoenen als speler en twee seizoenen als hoofdcoach gaf Jesse het beste van zichzelf.” aldus General Manager Gunter Bosmans. ” Eens het duidelijk was dat Jesse het derde seizoen niet zou aanvatten, hebben we intern overlegd. Ook met assistant coach Sami Lipsonen natuurlijk. Het profiel dat we wensten, was snel duidelijk. Een eerder jonge Coach, die openstaat voor de eigen jeugd en die onze mentaliteit kent, uit de regio is, zeg maar. ”

“Raf Ceulemans was onze nummer één. We zijn tevreden dat we, na enkele goede gesprekken, een akkoord met onze nieuwe hoofdcoach hebben. Raf en Sami kennen elkaar erg goed. Wij kennen Raf al jaren, als jonge speler, als jeugdcoach en als coach van ons Beloftenteam. We zijn overtuigd dat we samen met Raf verder werken aan de sportieve mogelijkheden van onze spelersgroep. Ondertussen werd Raf echter verrast door wat gezondheidsperikelen en zal wat later opstarten. Per één september starten de Golden Sharks hun seizoen. We hebben afgesproken dat tot nader order onze importspeler Kim Miettinen, eveneens bijgestaan door Sami Lipsonen, Raf’s taken zal waarnemen.”

Previous Philadelphia, Vegas pakken koppositie in Round Robin
Next Toronto weer vroeg uitgeschakeld, Columbus naar playoffs