Philadelphia, Vegas pakken koppositie in Round Robin


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Zowel Philadelphia Flyers als Vegas Golden Knights gaan als groepswinnaar de playoffs in en zullen uitkomen tegen de respectievelijk Montréal en Chicago.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 3-4 OT

In de eerste periode bleef het de brilstand doordat beide goalies het doel leeg hielden. Na de tweede twintig minuten stond er 2-2 op het bord nadat onder andere twee powerplay goals werden gescoord verdeeld over beide teams. Vegas pakte de voorsprong doordat Shea Theodore vanaf de blauwe lijn een schot losliet waarbij Jonathan Marchessault alleen maar de puck met zijn stick van richting te hoefde veranderen. Vijf minuten later was er een scrimmage voor de goal van Vegas waarbij uiteindelijk met een backhander Nathan MacKinnon het beslissende tikje gaf. Nicolas Roy bracht de Knights weer op voorsprong met een poke. Daar kon men niet lang van genieten want twee minuten later was het Joonas Donskoi die een rebound binnen prikte na een schot van J.T. Compher.

Aan het begin van de derde periode kwamen de Golden Knights voor de derde keer op voorsprong waarbij Jonathan Marchessault zijn tweede van de dag  maakte. In de laatste minuut kon J.T.Compher een rebound van de lat binnen tikken en zorgde zo voor de overtime. Daar pakte Vegas de koppositie doordat Alex Tuch met een twee op een situatie besloot om de puck top shelf glove hand binnen te rammen. En zo wacht voor de Golden Knights een onderonsje met Chicago.

tekst gaat verder onder de tweet

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 4-1

Flyers rookie Nicolas Aube-Kubel zorgde in de eerste periode al gelijk voor een 2-0 voorsprong. Hij deed dat via een tip-in en een snap shot. Ook verloor Tampa zijn top verdediger Victor Hedman die struikelde op het ijs. Dat kan een probleem opleveren want Tampa mist ook al aanvoerder Steven Stamkos.

tekst gaat verder onder de tweet

Via een powerplay goal van Tyler  Johnson pakte Tampa de aansluitingstreffer na vijfentwintig minuten in de wedstrijd. Met een snapper vergrootte Joel Farabee de voorsprong weer voor Philadelphia. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd zorgde Tyler Pitlick met een empty netter voor het eindresultaat van 4-1 en de koppositie in Round Robin Eastern Conference.

Previous Houdini act Toronto, Pittsburgh en Edmonton naar huis
Next Raf Ceulemans nieuwe coach Golden Sharks Mechelen