Houdini act Toronto, Pittsburgh en Edmonton naar huis


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag zeven in het NHL return to play plan werd een bijltjesdag. Sterren als Sidney Crosby, Matt Duchene, Evgeni Malkin, Leon Draisatl en Connor McDavid zullen niet deelnemen aan de playoffs. Pittsburgh, Nashville en Edmonton werden eruit gekegeld. Ook Florida en Minnesota zijn klaar. Toronto ontsnapte op wonderbaarlijke wijze aan uitschakeling. Vier minuten voor tijd stond het nog met 3-0 achter, in overtime pakte het de zege.

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 3-4 OT (SERIES 2-2)

Een kopie van het duel gisteren. Toen Toronto verspeelde een 3-0 voorsprong, nu deed Columbus dat. In de 56ste minuut stond het nog 3-0 door goals van Cam Atkinson, Vladislav Gavrikov en Boone Jenner. Met die 3-0 stand op het bord ging Leafs-goalie Frederik Andersen eraf. Met een man meer op het ijs toverde Toronto een Houdini-act uit de hoed. William Nylander, John Tavares en Zach Hyman waren verantwoordelijk voor de 3-3 stand na 60 minuten. In de dertiende minuut van de overtime was het Auston Matthews die optimaal profiteerde van een powerplay en de Leafs de zege bracht. Een vijfde duel moet beslissen wie verder mag.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 3-2 (CHI WINT SERIES 3-1)

De start was wederom goed van de Oilers. Nog voor de eerste minuut eindigde was het Josh Archibald die de 1-0 aantekende. Erg lang kon men er niet van genieten. Brandon Saad en Matthew Highmore scoorden binnen zeven minuten de 1-1 en 1-2. In de tweede periode maakte Ryan Nugent-Hopkins de gelijkmaker. Ondanks een overwicht qua schoten in de derde periode van de Oilers (20-8) lukte het niet om Chicago goalie Corey Crawford te passeren. Dat deed Blackhawks-rookie Dominik Kubalik wel. Hij dompelde Edmonton in rouw en schoot Chicago naar de laatste zestien.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 2-0 (MTL WINT SERIES 3-1)

De half-Nederlandse goalie Matt Murray werd geslachtofferd bij de Penguins, na zijn teleurstellende optreden in de derde wedstrijd. Tristan Jarry was zijn vervanger. Slechts dertien schoten in de eerste 20 minuten, noem je een timide start van een wedstrijd. In de tweede periode was het al niet veel beter, met elf schoten. Zeker van Pittsburgh zijde mocht je toch meer verwachten, met een dreigende uitschakeling.

In de laatste twintig werd dan het verschil gemaakt. Door Montreal. In minuut 56 wist Artturi Lehkonen de ban te breken, na zwak uitverdedigen van Kris Letang. Met een empty netter van Shea Weber, werd het lot van Crosby en co bezegeld. Carey Price pakte alle 22 schoten van de Pens, die zich thuis achter de oren mogen krabben.

Arizona Coyotes – Nashville Predators 4-3 OT (ARI WINT SERIES 3-1)

Een gezapige eerste periode, waarbij Nashville liet zien te moeten. Michael Grabner zette Arizona tegen de verhouding in op 1-0. Hij haalde keihard uit en liet Juuse Saros compleet kansloos.  Een fout van doelman Saros betekende de 2-0. Phil Kessel pakte het cadeautje dankbaar uit. Toch kwam Nashville rap terug naar 2-2. Matt Duchenne en een wonderschonde treffer van Viktor Arvidsson brachten de ploegen in evenwicht.

Jordan Oesterle leek na 44 minuten het duel te beslissen in het voordeel van de Coyotes, maar 29 seconden voor tijd besliste Filip Forsberg anders: 3-3 en overtime. Brad Richardson stuurde Nashville daarin naar huis met de game winning goal. Man van deze serie was Arizona goalie Darcey Kuemper. Op 163 schoten in 4 duels, werd hij slechts 11 keer gepasseerd.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 4-5 OT (VAN WINT SERIES 3-1)

Do or die voor Minnesota. De eerste periode pakten de Wild een 2-1 voorsprong door goals van Luke Kunin en Eric Staal. Tanner Pearson schoot raak voor de Canucks. Aan het eind van het middenstuk was het 4-3. Minnesota scoorde twee keer via Joel Eriksson en Nico Sturm. De Canucks legden eveneens twee goals binnen via Brandon Sutter en Quin Hughes. In het slotstuk scoorde Bo Horvat de 4-4 in de 54ste minuut. Ook hier werd de wedstrijd beslist in overtime. Deze duurde maar elf seconden want Christopher Tanev zorgde ervoor dat de Canucks naar de laatste zestien gaan. Minnesota kan naar huis.

Florida Panthers – New York Islanders 1-5 (NYI WINS SERIES 3-1)

In de twaalfde minuut maakt Anthony Beauvillier haast op de achterlijn de openingstreffer. Na een blind pass verdwijnt de puck via de rechter pad van Sergei Bobrovsky in het doel. Puckverlies door Florida leidde de 2-0 in. Mathew Barzel vond Beauvillier en die prikte in de verre hoek zijn tweede van de dag binnen. Mike Hoffman wist zijn derde powerplay goal te scoren in de series en bracht de Cats dichterbij. Daarna liep New York weg bij Florida. Brock Nelson, Mathew Barzal en een empty netter van Jean-Gabriel Pageau leverden een duidelijke zege voor de Islanders op.

Previous Miraculeuze comeback Columbus, Calgary schakelt Winnipeg uit
Next Philadelphia, Vegas pakken koppositie in Round Robin