Miraculeuze comeback Columbus, Calgary schakelt Winnipeg uit


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag zes alweer van het NHL return to play plan, op weg naar de laatste zestien die gaan strijden om de Stanley Cup. Matchpoints voor Columbus en Vancouver. Calgary bereikte de play-offs door Winnipeg naar huis te sturen. In de Round Robin deden Philadelphia en Vegas goede zaken.

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 4-3 OT (CBJ LEIDT SERIES 2-1)

Na 28 minuten stond het 3-0 voor Toronto door goals van Codi Ceci (shorthanded), William Nylander (powerplay) en rookie Nick Robertson. Columbus wisselde van goalie en bracht Elvis Merzlikins. Die pakte  een shutout door alle 21 schoten te stoppen. Columbus begon aan een inhaalrace. Pierre-Luc Dubois scoorde twee keer en Seth Jones zorgde ervoor dat het 3-3 werd. Twee minuten voor het einde van de overtime zorgde Dubois op de breakaway voor de winst, door met de backhand top shelf Frederik Andersen te passeren.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 4-6 (ROUND ROBIN)

Maar liefst tien goals in deze wedstrijd. St. Louis pakte een voorsprong in de eerste periode met 1-0. In de tweede periode werd er zes keer gescoord. Voor Vegas scoorde Alex Tuch twee keer en voor de Blues was het Colton Parayko die twee keer scoorde. Nadat het stof was opgetrokken stond er 4-3 op het scorebord in het voordeel van de Blues. De beslissing viel in de laatste periode door drie unanswered goals van Vegas. Rookie Zach Whitecloud, Mark Stone en Shea Theodore bezorgden de regerend kampioen de tweede nederlaag. Voor de Knights betekende het juist de tweede winst op een rij.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 0-3 (VAN LEIDT SERIES 2-1)

Pas in de laatste vijf minuten van de eerste periode werd het wat intenser met wat opstootjes. Goals leverde de eerste twintig minuten niet op. In de 36e minuut viel de eerste treffer op de power play. Brock Boeser was er snel bij om een rebound binnen te schuiven. De Wild kregen twee power plays na elkaar, maar kwamen niet voorbij goalie Jacob Markstrom. Na drie minuten in het slotstuk kwam een breakaway, na een gemiste kans de Wild duur te staan. Antoine Roussel kon er vandoor en maakte het goed af met de backhand. Elias Pettersson scoorde de 3-0 en Canucks goalie Jacob Markstrom pakte zo de shutout.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 0-4 (CGY WINT SERIES 3-1)

Na dik drie minuten was het al 1-0 voor de Flames. Dillon Dube kon een rebound achter Connor Hellebuyck schuiven. In de allerlaatste seconde van de eerste periode was het Sam Bennett die de stand op zette. Het duurde tot de laatste minuten van de wedstrijd voor de goal horn weer geluid maakte. Sean Monahan en Rasmus Andersson maakten het feest voor de Flames compleet. Goalie Cam Talbot pakte alle 31 schoten van de Jets en pakte daarmee zijn derde shutout in een playoff serie sinds 2016. Winnipeg kan naar huis.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3-1 (ROUND ROBIN)

Daniel Sprong bleef opnieuw aan de kant, wellicht dat hij voor wat offensieve schotkracht kan zorgen later deze maand. Er werden in deze wedstrijd slechts 38 schoten op doel genoteerd. 17 voor Washington en 21 voor Philadelphia. Het was Scott Laughton die de Flyers op een 1-0 voorsprong schoot met een wrister. In de tweede periode werd de voorsprong uitgebouwd naar 2-0 via een goal van Travis Sanheim. Opnieuw Laughton maakte er 3-0 van, via een van richting veranderd schot. Voor de Caps maakte Travis Boyd de eretreffer. De Flyers en Tampa staan met vier punten bovenaan in deze Round Robin in de Eastern Conference.

Previous Chicago en Montreal op matchpoint, Florida pakt zeldzame zege
Next Houdini act Toronto, Pittsburgh en Edmonton naar huis