Chicago en Montreal op matchpoint, Florida pakt zeldzame zege

Dag vijf alweer van het NHL return to play plan. Er waren wat verrassende uitslagen te noteren. Montreal, Arizona en Chicago wonnen de derde wedstrijd in hun series. Florida pakte de laatste strohalm op matchpoint tegen en voor Round Robin deden Tampa en Colorado goede zaken.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 4-3 (CHI LEIDT SERIES 2-1)

Na de eerste periode stond er 2-1 voor Chicago op het bord. Oliver Maata en Jonathan Toews scoorden voor de Hawks en Leon Draisaitl deed dat voor de Oilers. Na de tweede twintig minuten was de stand 3-2 in het voordeel van de Oilers. Wederom Draisaitl en Connor McDavid scoorden. McDavid maakte acht seconden voor de toeter een powerplay goal. De gelijkmaker door Chicago viel in de 55ste minuut, doordat Matthew Highmore een slap shot losliet. In de laatste minuut werd een schot van Jonathan Toews van richting veranderd door Oilers Ethan Bear waardoor Edmonton op de rand van uitschakeling staat.

Florida Panthers – New York Islanders 3-2 (NYI LEIDT SERIES 2-1)

Zouden de Panthers nu eindelijk sinds 2016 een play-off wedstrijd gaan winnen? Na 25 minuten kwamen de Panthers op voorsprong. De Islanders pakten een too many men penalty en moesten dat duur bekopen. Evgenii Dadonov vond de geheel vrijstaande Erik Haula die de puck binnenschoof. Anthony Beauvillier gaf een pass op zichzelf in de diepte en speelde daarna Jean-Gabriel Pageau aan die de kans uitstekend benutte. Stand: 1-1.

De Panthers openden het slotstuk flitsend met twee treffers. Op de powerplay was het Mike Hoffman die vanaf de cirkel snoeihard uithaalde. Brian Boyle maakte dankbaar gebruik van een puck die bleef hangen in de verdediging. Met nog een dikke minuut te gaan scoorden de Islanders de aansluitingstreffer. Brock Nelson schoof de puck voor het doel en deze ging via de schaats van Panther Aaron Ekblad binnen. Verder kwamen de Islanders niet meer. Zo won Florida sinds 1568 dagen weer eens een playoff wedstrijd.

Arizona Coyotes – Nashville Predators 4-1 (ARI LEIDT SERIES 2-1)

Nashville begon vliegend aan de wedstrijd. Met vier schoten binnen een minuut op Arizona goalie Darcy Kuemper. Het eerste van Arizona was meteen raak. Niklas Hjalmarsson schoot op doel en de puck werd net onder de lat van richting veranderd door Cristian Dvorak. De SOG verhouding was 19-9 in het voordeel van Nashville.

Halverwege de tweede periode leverde puckverlies in de neutrale zone door Arizona de gelijkmaker op. Victor Arvidsson kreeg de puck op maat aangespeeld door Filip Forsberg en schoot hem over de pad van Kuemper binnen. In de 48ste minuut maakte Conor Garland een prachtige toe drag goal, door twee Preds op het verkeerde been te zetten en hoog in de verre hoek raak te mikken. In de laatste vijf minuten bezorgden Taylor Hall en Carl Soderberg Arizona een geflatteerde zege.

Boston Bruins – Tampa Bay Lighting 2-3 (ROUND ROBIN)

Binnen tien minuten stonden de Lightning met 2-0 voor via Alex Killorn en Victor Hedman. Pas laat in de tweede periode wist Boston de aansluitingstreffer te scoren. Charlie McAvoy haalde hard uit en Andrei Vasilevskiy tastte mis. De gelijkmaker viel al snel in de laatste periode via Chris Wagner. Tampa dacht save the best for last. In de laatste minuut scoorde Tyler Johnson de game winner. Boston, door velen als favoriet getipt voor de winst in de Stanley Cup, staat na twee duels nog met lege handen.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 0-4 (ROUND ROBIN)

Een shutout voor Colorado goalie Pavel Francouz. Hij stopte alle 27 schoten van Dallas. Binnen drie minuten was het 1-0 door een powerplay goal van Cale Makar. De 2-0 kwam op het bord door Joonas Donskoi met een backhander. Aan het eind van de tweede periode maakte Vladislav Namestikov er 3-0 met een snap shot. In het begin van de laatste periode zette Andre Burakovsky de eindstand op het bord door een powerplay goal.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 4-3 (MTL LEIDT SERIES 2-1)

Na de eerste periode was de stand 2-1 in het voordeel van Pittsburgh door twee powerplay goals van Patric Hornqvist en Jason Zucker. Die maakten daarmee de voorsprong van Montréal ongedaan, die via Shea Weber tot stand kwam in de derde minuut. In de 25ste minuut werd de voorsprong uitgebreid naar 3-1 door Teddy Blueger. Vijf minuten later was het Jonathan Drouin die een schot via een tip-in binnen legde voor de Habs. De gelijkmaker kwam ook nog in deze periode. Een wrap around van Paul Byron was goalie Matt Murray te machtig. De game winner viel al in de 45ste minuut door Jeff Petry met een wrister. Montreal staat op match point door de knappe comeback zege.

Previous Hurricanes sweepen Rangers, Predators, Leafs en Canucks trekken series gelijk