Hurricanes sweepen Rangers, Predators, Leafs en Canucks trekken series gelijk

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag vier van het NHL return to play plan. New York Rangers is klaar en de Hurricanes gaan door naar de laatste zestien in jacht op de Stanley Cup. Nashville, Toronto en Vancouver trokken de stand gelijk. Calgary pakte een 2-1 voorsprong door winst op Winnipeg.

Hebben onze redacteurs gelijk met hun voorspellingen? Je hoort het hier bij de NHL podcast

New York Islanders – Florida Panthers 4-2 (NYI LEIDT 2-0)

Dat de Panthers met een 1-0 voorsprong na de eerste periode gingen rusten was vooral te danken aan Sergei Bobrovsky die op een gegeven moment drie keer moest redden binnen twee seconden. Forward Mike Hoffman opende de score net nadat de powerplay afliep met een schot door een mêlee van spelers. De Islanders draaiden in de tweede periode het roer om. Eerst Matt Martin met een wrister voor de 1-1. De Panthers pakte weer de voorsprong via Aleksander Barkov vanuit de powerplay. Ryan Pulock deed hetzelfde waardoor het weer 2-2 werd. In de 37ste minuut pakte de Islanders via Jordan Eberle voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong.

Vlak voor de vijftigste minuut was er een grote schrik in Toronto toen Mathew Barzal head first op grote snelheid in de boarding eindigde. Hij stond op en speelde de wedstrijd uit. Vlak daarna kon hij al weer juichen toen een schot van Anthony Beauvillier via de scheenbeschermer van Eberle achter Bobrovsky verdween.

Nashville Predators – Arizona Coyotes 4-2 (SERIES 1-1)

Slechts vijf schoten op doel en toch 2-0 voorstaan. Dat deden de Predators in de eerste periode tegen de Coyotes. Een snap shot van Nick Bonino en een wrister van Ryan Johansen. Ook thumps up voor Juuse Saros die alle veertien schoten van Arizona stopte. Hoe anders was de tweede periode. Arizona schoot pas na negen minuten weer op de goal van Saros. Toen was de stand inmiddels al 3-0 door een wrister van Calle Jarnkok. In de laatste periode scoorde Viktor Arvidsson vanuit de powerplay en in de laatste minuut wist Arizona nog twee keer te scoren en zo een shutout voor Saros te voorkomen. Clayton Keller en Lawson Crouwse maakten de statistieken wat mooier.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 1-4 (CAR WINS SERIES 3-0)

Het is voor de Rangers over en uit. Ondanks dat hun beste goalie dan eindelijk fit genoeg was om te spelen. Igor Shesterkin kon stand houden tot de 23ste minuut toen hij werd gepasseerd door Teuvo Teravainen met een backhander. Vlak daarvoor na twaalf seconden in de tweede periode was het Chris Kreider die de Rangers op voorsprong zette. Maar lang konden ze daar dus niet van genieten. De Hurricanes maakte de playoff serie compleet met een sweep door in de derde periode de voorsprong te pakken en niet meer af te staan. Warren Foegele en twee keer Sebastian Aho bepaalde de eindstand op 4-1.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 2-6 (CAL LEIDT 1-2)

Drie powerplay goals van de Flames maakte het verschil in deze wedstrijd. Was de stand in de eerste periode nog 1-1 door goals van Nikolaj Ehlers voor de Jets en Elias Lindholm voor de Flames. In de tweede periode werd er nog vier keer gescoord. Mikael Backlund, Sean Monahan en Matthew Tkachuk deden dat voor de Flames en Andrew Copp deed dat voor de Jets. Milan Lucic en Johnny Gaudreau scoorden beide nog in de derde periode. Kansen waren er genoeg voor de Jets maar van de 38 schoten wist Cam Talbot er 36 te pareren.

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 3-0 (SERIES 1-1)

Columbus goalie Joonas Korpisalo was in deze serie nog niet gepasseerd door de Leafs. Ook niet na de eerste periode waar hij alle vijftien schoten stopte. Dan eindelijk diep in de tweede periode na 56 schoten en 96 minuten lukt het Auston Matthews om te scoren tegen Korpisalo. Aan het begin van de derde deed John Tavares dat ook op de breakaway. In de laatste minuut kwam er nog de empty netter bij van Morgan Reilly. Waar toch het meest over nagepraat werd is de nekblessure die Leafs Jake Muzzin opliep na een check. Hij viel eerst tegen de boarding en ging head first tegen de benen van Jacket Oliver Bjorkstrand. Goalie van Toronto Frederik Andersen pakte in deze game twee de shutout.

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 4-3 (SERIES 1-1)

Een short handed goal van Luke Kunin laat in de eerste periode voor de Wild en binnen 24 seconden na de start een wrister van Tanner Pearson betekende na twintig minuten een 1-1. In de tweede periode bouwde Brock Boeser en J.T. Miller de voorsprong voor de Canucks uit met beide een wrister. Bo Horvat zette de vierde op het bord met een powerplay goal. De twee goals van Kevin Fiala voor de Wild kwamen te laat om er nog een echte wedstrijd van te maken in de slotfase.