Comeback zege Vegas, hattricks Svechnikov en McDavid

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag drie van NHL Back To Play. De Hurricanes versloegen weer de Rangers. Edmonton Oilers, Winnipeg Jets en Pittsburgh Penguins namen revanche op respectievelijk Chicago Blackhawks, Calgary Flames en Montreal Canadiens. Voor round Robin deden Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights goede zaken.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 5-3 (ROUND ROBIN)

In de eerste periode wist alleen Chandler Stephenson te scoren voor de Knights. Hij schoof de puck onder de pads van Ben Bishop door. Dallas scoorde drie unanswered goals in de tweede twintig minuten. Joe Pavelski, Jamie Oleksiak en Corey Perry waren trefzeker. Vegas rechtte de rug en namen in de laatste tien minuten van de wedstrijd het heft in handen door vier keer op een rij te scoren. Mark Stone, Nate SchmidtWilliam Carrier en William Karlsson zorgden voor de comeback win van Vegas.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 4-1 (CAR LEIDT 2-0)

Net zoals in de eerste wedstrijd kwamen de Rangers vroeg op achterstand. Binnen vijf minuten was het Andrei Svechnikov die de trekker overhaalde. Acht minuten later rondde Artemi Panarin een mooie tic tac toe aanval vanuit een moeilijke hoek af, op een 5-on-3 power play. Twee keer doken de Rangers alleen op voor Petr Mrazek, maar beide keren exceleerde hij met een glove save. Binnen twee minuten in de tweede periode sloegen de Hurricanes twee keer toe. Wederom Svechnikov met een power play goal en daarna Jordan Martinook die fout uitverdedigen afstrafte. Svechnikov maakte zijn eerste hattrick in de play-offs compleet door zijn derde goal te scoren op assist van Sebastian Aho.

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 6-3 (SERIES TIED 1-1)

Negentien seconden had Connor McDavid nodig om Corey Crawford te passeren, vier minuten later zette hij de brommer aan, hield een bouncing puck onder controle en vond knap het net. Patrick Kane deed halverwege de eerste periode wat terug. Na 37 minuten spelen stond er 3-3 op het bord. Tyler Ennis (EDM) en Slater Koekoek en Olli Maatta (CHI) waren trefzeker. Een late penalty van Kirby Dach betekende power play voor de Oilers en daarin voltooide McDavid zijn hattrick. In de derde periode maakte Edmonton de wedstrijd af binnen 30 tellen. James Neal en Alex Chiasson tekenden voor de 6-3 eindstand.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 2-3 (SERIES TIED 1-1)

In verband met de blessures uit de eerste wedstrijd stond Jansen Harkins in de lineup. Hij beloonde de keuze van de coach met de openingsgoal over de glove side bij Cam Talbot.  Het was de enige goal in de eerste periode. De Jets kregen in de tweede periode de uitgelezen mogelijkheid om de score te vergroten door voor de volle twee minuten een 5 op 3 powerplay te krijgen. Daar konden ze geen gebruik van maken. Maar vlak daarna scoorde Adam Lowry toch de verdiende 2-0.

De Flames kwamen terug in de wedstrijd doordat Nicolaj Ehlers een foute pass gaf, waardoor Elias Lindholm de aansluitingstreffer kon scoren. De gelijkmaker kwam eveneens met een gelukje tot stand. Sam Bennett maakte een wrap around en via de schaats van een verdediger van de Jets ging de puck five hole binnen bij Connor Hellebuyck. Ehlers maakte zijn fout meer dan goed door op de powerplay halverwege de laatste periode de game winning goal te maken.

Washington Capitals – Tampa Bay Lighting 2-3 SO (ROUND ROBIN)

Tampa pakte een 2-0 voorsprong door goals van Nikita Kucherov en rookie Mitchell Stephens. Twee goals in de laatste twee minuten van het middenstuk betekende een 2-2 stand na 40 minuten. Richard Panik tekende voor de aansluitingstreffer en Evgeny Kuznetsov zette de gelijkmaker op het scorebord met een power play goal. In de derde periode en de overtime hielden de goalies hun net schoon, waarna shootouts de beslissing brachten. De winnende shootout werd gescoord door Kucherov, die de overwinning voor de Bolts over de streep trok. Daniel Sprong was ook bij deze wedstrijd een scratch en moeten we nog steeds wachten op de eerste minuten van de Nederlander in het team van Washington.

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 3-1 (SERIES TIED 1-1)

Dit keer lukte het Carey Price niet om de muur te zijn zoals in de eerste wedstrijd. Al na vier minuten werd hij al gepasseerd door Sydney Crosby. Hij hield daarna wel lang stand, want hij capituleerde pas in de 54e minuut door een deflected schot van Jason Zucker. Jesperi Kotkaniemi maakte het drie minuten voor tijd nog spannend met de aansluitingstreffer. Jake Guentzel gooide de wedstrijd op slot met een empty netter.

Previous Colorado pakt zege in slotseconde, Toronto en Boston hardhandig onderuit
Next Hurricanes sweepen Rangers, Predators, Leafs en Canucks trekken series gelijk