Colorado pakt zege in slotseconde, Toronto en Boston hardhandig onderuit


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag twee van de NHL Return to play. Colorado pakte de zege met 0.1 seconde op de klok, Toronto ging hardhandig onderuit en ook Boston kreeg de deksel op de neus.

Kijk ook: Hockey. Not soccer.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 2-1 (Round Robin)

Colorado Avalanche versloeg de regerend kampioen in de absolute slotfase. Nazem Kadri schoot met 0.1 seconde op de klok een rebound binnen en pakte daarmee de zege voor de Avs. De Blues pakten in de eerste periode een voorsprong. In de zeventiende minuut sloeg David Perron toe op de power play. Opvallend: het was pas het derde schot op doel van St. Louis, tegen vijftien van Colorado. De 0-1 bleef lang op het bord. In de 45e minuut noteerde Ryan Graves de gelijkmaker. Nadat hij eerst de puck half raakte, sloeg hij in twee instanties toe. Kadri zorgde in de laatste seconde voor de verdiende zege voor Colorado.

Tekst gaat onder de video verder

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 0-2 (Round Robin)

Toronto en play-offs, het is al jaren niet de beste combinatie. Ook de start van de Round Robin, voor plaatsing in de tweede fase ging de mist in. Joonas Korpisalo pakte een shutout door 28 saves te maken in zijn eerste play-off wedstrijd. Ondanks kansen aan beide kanten, stond het na 40 minuten nog steeds 0-0. Cam Atkinson doorbrak de impasse in minuut 42 met een hard wrist shot dat Frederik Andersen te machtig was. De voorsprong bleef op het bord staan, waarna Alexander Wennberg negentien seconden voor tijd het duel in het slot gooide met een empty netter.

Tekst gaat onder de video verder

Boston Bruins – Philadelphia Flyers 1-4 (Round Robin)

In de eerste twintig minuten waren de meeste kansen voor de Bruins, maar Carter Hart bleek niet te kloppen. Vier goals vielen er in de tweede periode. Michael Raffl en Nate Thompson zetten de Flyers op een 2-0 voorsprong. Chris Wagner scoorde de 2-1 in de laatste minuut, maar Philippe Myers wist acht seconden later de 3-1 te maken. Ook de 4-1 kwam nog op het scorebord. Scott Laughton sloeg toe in de 44ste minuut en maakte het drama voor de Bruins compleet.

Tekst gaat onder de video verder

Nashville Predators – Arizona Coyotes 3-4 (ARI LEIDT 1-0)

Via een curieuze goal kwamen de Coyotes op voorsprong. Captain Oliver Ekam-Larsson haalde uit, de puck werd twee keer van richting veranderd en viel met een boog achter Juuse Saros. Na 20 minuten stond er 3-1 voor Arizona op het bord en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede periode hadden de Predators het betere van het spel, maar konden Darcy Kuemper niet passeren. Dat deden de Coyotes opnieuw wel bij Saros. Shorthanded was het Michael Grabner die een uitbraak vanaf de eigen blauwe lijn subliem afmaakte met de backhand. Vroeg in de derde periode stond de 4-2 op het bord. Ryan Ellis haalde via de schaats van Ekam-Larssson doeltreffend uit. In de 49ste minuut was het Filip Forsberg die de 4-3 aantekende op de power play. Kansen genoeg voor de Preds om die gelijkmaker te scoren in de laatste elf minuten, maar goalie Kuemper werkte niet mee.

Tekst gaat onder de video verder

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 0-3 (MIN LEIDT 1-0)

Minnesota Wild kende een lekkere start in hun serie tegen Vancouver Canucks. Zij pakten met een 3-0 zege de voorsprong in hun serie. Kevin Fiala sloeg al snel toe. De forward sloeg op de eerste power play toe. Hij haalde snoeihard uit, een schot dat Jacob Markstrom niet voldoende kon pareren. Jared Spurgeon zorgde voor de andere twee Wild-treffers verdeeld over periode twee en drie. Eerst legde hij een knappe power play goal tegen de touwen, waarna zijn empty netter voor de 3-0 eindstand zorgde.

Previous Chicago overklast Edmonton, Penguins in overtime onderuit
Next Comeback zege Vegas, hattricks Svechnikov en McDavid