Chicago overklast Edmonton, Penguins in overtime onderuit


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De NHL is back! De pre-playoffs zijn begonnen. Chicago liet weinig heel van Edmonton, met een record voor rookie Dominik Kubalik. Carolina had weinig moeite met de Rangers, terwijl de Islanders wonnen van Florida. Pittsburgh verloor in overtime van Montreal en Calgary versloeg Winnipeg in een Canadian Clash.

Luister terug: De voorbeschouwing op de NHL Playoffs in onze Podcast

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 4-6 (CHI leidt 1-0)

In de reguliere competitie hadden de Oilers plek één op de powerplay en plek twee op de penalty kill. Maar resultaten uit het verleden tellen niet. Zaterdagavond bleek dat maar weer eens. Ondanks de snelle goal van Connor McDavid was het alleen maar de Chicago dat de klok sloeg. Ieder foutje van de Oilers werd genadeloos afgestraft door de Blackhawks. Hoofdrollen waren er weggelegd voor Jonathan Toews en rookie Dominik Kubalik. Toews scoorde twee keer en Kubalik ook, maar die gaf er ook nog drie assists bij. Drie van de vier goals van de Oilers werden gescoord op de power play.

Tekst gaat onder de video verder

Carolina Hurricanes – New York Rangers 3-2 (CAR leidt 1-0)

Een typische playoff wedstrijd. Binnen 30 seconden een harde hit, na 61 tellen een goal en twee minuten later een knokpartij. De Hurricanes kwamen al met het eerste schot op doel op voorsprong. Omdat Rangers-goalie Igor Shesterkin niet fit genoeg was mocht ‘de oude vos’ Henrik Lundqvist starten. Die kon de puck al snel uit het net halen, aangezien Jaccob Slavin hem short side wist te passeren. Sebastian Aho bouwde de score verder uit. Mika Zibanejad maakte na 34 minuten het weer spannend maar Martin Necas bowde de score weer uit naar twee goals verschil. De aansluitingstreffer van Marc Staal in de voorlaatste minuut kwam duidelijk te laat. Een close game op het scorebord, maar op de zege van de Canes viel niets af te dingen.

Tekst gaat onder de video verder

New York Islanders – Florida Panthers 2-1 (NYI leidt 1-0)

In de eerste veertig minuten was goalie Semyon Varlamov niet te kloppen. Hij pakte alle 23 schoten die op hem afkwamen. In die eerste twee periodes wisten Jean-Gabriel Pageau en Anthony Beauvillier het net te vinden voor New Yor. Pageau had een intikker vlak voor het goal en Beauvillier liet Sergei Bobrovsky kansloos met een one-timer tijdens de powerplay. Na 23 seconden in de derde periode wist Jonathan Huberdeau met een backhander dan eindelijk Varlamov te passeren, maar verder dan dat kwamen de Panthers niet meer.

Tekst gaat onder de video verder

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 2-3 OT (MTL leidt 1-0)

Dat het na de eerste twintig minuten 0-1 stond door een goal van Jesperi Kotkaniemi was verrassend te noemen. Maar liefst alle achttien (!) Penguins-schoten werden onschadelijk gemaakt door Montreal-goalie Carey Price. Collega Matt Murray werd gepasseerd door een van richting veranderd schot uit zes pogingen. In de tweede periode was het Nick Suzuki, die een rush vanuit eigen verdedigingsvak beloonde met een wrister over de schouder van Murray. Na 26 minuten konden de Penguins in de achtervolging met een 0-2 stand op het bord. Zes minuten later was het alweer gelijk. Sydney Crosby en Bryan Rust waren de gevierde mannen.

In het slotstuk hielden beide goalies hun net schoon. In overtime waren er genoeg mogelijkheden om te scoren. Beide teams kregen een penaltyshot, maar Conor Sheary en Jonathan Drouin misten. Zes minuten voor tijd besliste Jeff Petry het duel voor Montreal. Een pass die van richting werd veranderd kwam voor zijn stick en met een verwoestende uithaal werd Murray voor de derde keer verslagen.

Tekst gaat onder de video verder

Calgary Flames – Winnipeg Jets 4-1 (CGY leidt 1-0)

Na de voorsprong in de eerste periode voor de Jets via Andrew Kopp, kwamen de Flames in het middenstuk terug met drie special team goals: twee keer op de power play en één maal shorthanded. Johnny Gaudreau wist de puck binnen te schieten. Tijdens een powerplay voor de Jets kon Tobias Rieder uitbreken na puckverlies en wist hij Connor Hellybuck te passeren met een backhander. In de laatste minuut van de tweede periode wist Andrew Mangiapane de geheel vrijstaande Mikael Backlund te vinden en die had geen moeite dit buitenkansje te benutten. Mangiapane scoorde in de slotperiode een empty-netter en bepaalde zo de eindstand op 4-1.

Tekst gaat onder de video verder

TOP-3 GOALS:

Wij stelden zelf een top-3 goals van deze zaterdagavond samen. Welke is jouw favoriet? Of staat hij er niet tussen? Laat het in de comments op onze Social Media kanalen weten!

Previous NHL return to play, Daniel Sprong in de playoffs, voorbeschouwing pre-playoffs
Next Colorado pakt zege in slotseconde, Toronto en Boston hardhandig onderuit