Nieuw coaching duo voor Chiefs Leuven


Foto: Franck Seurot

Chiefs Leuven haalt met de Franse Canadees Alan Jacob een coach binnen die als speler zijn mannetje stond. Na een mislukte try-out bij de Boston Bruins koos Jacob voor Europa en daar heeft hij de twintig jaar volgemaakt. Samen met Sami Lipsonen vormt hij het nieuwe coaching duo van Leuven.

LEES OOK: Hershey Bears AHL kampioen na game 7 winst op Coachella Valley Firebirds

Alan Jacob en Sami Lipsonen coaching staff Chiefs Leuven

Alan Jacob begon zijn trainersloopbaan in Zwitserland 2004 waar hij een jaar verbleef bij Villars HC. Een jaartje Brussel gecombineerd met de universiteit. En in 2007  daarna ging het naar Frankrijk. Waar hij vijf jaar volmaakte bij Chamonix en Cergey-Pontoise. Een jaartje Polen bij HC GKS Katowice. En afgesloten in Brest met een jaar. En nu dus naar Leuven.

tekst gaat verder onder de foto

Hij gaat samen het team leiden met assistent Sami Lipsonen. De oud speler van Leuven en de afgelopen twee jaar werkzaam bij Herentals wordt de assistent van Jacobs. Lipsonen kent het Belgische hockey natuurlijk heel goed na 24 jaar hockey waarvan zeventien jaar in België. Als assistent coach bracht Lipsonen met België U20 het zilver mee naar huis in 2023. Met Herentals haalde hij de finale van de beker en de halve finale van de BeNe League.

Previous Hershey Bears AHL kampioen na game 7 winst op Coachella Valley Firebirds
Next NHL Awards, Connor McDavid grote winnaar