Hershey Bears AHL kampioen na game 7 winst op Coachella Valley Firebirds

De finale van de American Hockey League werd de strijd tussen de filialen van Seattle Kraken en de Washington Capitals. Oftewel de Coachella Valley Firebirds en Hershey Bears. Beide teams gingen all the way. Zeven wedstrijden waren er nodig om de winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk werden dat de Hershey Bears. Ze wonnen de Calder Cup voor de twaalfde keer.

Coachella Valley Firebirds – Hershey Bears 2-3 OT

Begon Coachella heel goed aan de series door de eerste twee wedstrijden te winnen met shutouts. Het werd 5-0 en 4-0. Beide wedstrijden waren een thuiswedstrijd in de Acrisure Arena te Riverside County California. Daarna was het voor drie wedstrijden naar de Hershey Bears. In Hershey Pennsylvania. Die drie wedstrijden werden gewonnen door de Hershey Bears. Een 5-4 na overtime, een 3-2 en een 1-0 wederom na overtime. Matchpoint voor de Bears. De laatste twee wedstrijden gingen weer naar California. Game zes werd weer een prooi voor de mannen van de Seattle Kraken. 5-2 werd het zodat wedstrijd zeven de beslissing zou brengen.

Coachella begon zoals het de andere thuiswedstrijden ook begon. Met de score te openen. Ryker Evans scoorde na vijf minuten in de wedstrijd. Hij kreeg de puck aangespeeld vanachter de goal door Andrew Poturalski en vanaf de linker face-off cirkel liet hij Bears goalie Hunter Shepard kansloos. Binnen 24 seconden na de start van de tweede periode was het weer raak. Een uitbraak leverde een geheel vrijstaande Max McCormick op. Een assist vanaf de rechterboarding kwam bij McCormick terecht en hij mikte van dichtbij short side. Max McCormick kreeg in minuut 32 een tripping penalty.

Van die man meerderheid wist Hershey dan misbruik te maken. Door de aansluitingstreffer te scoren. Links van de goal kreeg Connor McMichael de puck en hij wist hem uit een moeilijke hoek binnen te schuiven. Coachella goalie Joey Daccord wilde de puck hoog het vak uit spelen, maar de puck werd onderschept. Uiteindelijk kwam de puck bij de blauwe lijn en wist Hendrix Lapierre met een slap shot de 2-2 te maken.

Overtime voor de winst

In de derde periode hielden beide goalies het doel schoon. Na zestig minuten hockey had Coachella 34 schoten op doel en Hershey kwam tot 28 schoten. Na 78 minuten scoorde de Bears met een frommelgoal de game winning goal. Mike Vecchione die drie NHL wedstrijden in zijn carrière gespeeld had scoorde.