Het was weer een druk IJshockey seizoen 2022-2023


Foto: Kurt Tops

Met Vegas Golden Knights als Stanley Cup winnaar zit het ijshockey seizoen qua wedstrijden volgen er voor mij op. Maar echt rustig is het nooit voor Face-Off want er zullen vast nog heel wat mutaties gaan komen in de BeNe League en ik verwacht er ook nog een paar bij Tilburg Trappers. En HIJS Hokij moet ook nog steeds met een nieuwe trainer op de proppen komen.

Het dames WK voor Nederland zal in augustus gaan plaatsvinden te China. Van 20 tot 26 augustus zal Oranje gaan strijden voor een plek bij de beste tien landen van de wereld. Tezamen met Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, China en Slowakije. Tenzij er weer een nieuwe vorm van Covid gaat rondwaren bij de Chinezen. Dan kan het wel weer eens uitgesteld gaan worden. Maar daar gaan we voorlopig niet van uit.

Van de nationale teams van België en Nederland waren er twee wereldkampioenen te bewonderen. De dames U18 België werd tweede en Nederland derde in hun divisies. De Nederlandse mannen U18 werden ongeslagen wereldkampioen en België degradeerde.

Mannen U18 NL wereldkampioen
Foto: Facebook Snackpoint Eaters Geleen

De dames U20 daarbij werd België tweede en Nederland vijfde. Bij de dames werd België ongeslagen wereldkampioen in divisie IIB.

Dames België wereldkampioen Foto: IIHF

De Belgische mannen wonnen zilver in IIB en in IIA werd Nederland vijfde. UltimAir HIJS Hokij Den Haag won de triple bestaande uit de Ron Berteling schaal, landskampioen en bekerwinnaar. In België slokte Bulldogs de Liège alle prijzen op. Landskampioen, bekerwinnaar en ook de BeNe League en de Inter Regio Cup werden gewonnen. De Coupe der Lage Landen werd een prooi voor Snackpoint Eaters Limburg. Tilburg Trappers werden in de tweede ronde van de play-offs uitgeschakeld door de latere kampioen Starbulls Rosenheim.

Dank jullie wel

Allereerst wil ik de staf, management, spelers en supporters van alle teams bedanken voor de ontvangst, en behulpzaamheid. Ook een bedankje voor IJshockey Nederland die de bekerfinale, Nederlands kampioenschap en de Final Four organiseerde waar wij ook welkom waren. En natuurlijk ook alle fotografen waarvan Face-Off de foto’s mag gebruiken voor bij de verslagen en artikelen over het ijshockey.

Het was weer een erg druk jaar, twee wedstrijden per weekend bezoeken en met de play-offs soms wel vier in een hele week. Als het seizoen op volle toeren draait is het dagelijks de verslagen NHL en in het weekend komt daar dan nog Tilburg en BeNe League bij. Zoetermeer is teruggetreden naar de eredivisie en er treden twee Duitse clubs toe bij de BeNe League. EHC Die Bären Neuwied en ex Oberliga Nord team EG Diez Limburg. Op mijn werk vragen mijn collega’s wel eens hoe hou je het vol? Dan zeg ik alleen maar ‘omdat ijshockey zo leuk is’. Want Face-Off doe ik naast mijn baan van 40 uur in de week.

Bij Tilburg Trappers heb ik de assistentie van Graeme voor de socials, en Tessa voor de verslagen. Bij de BeNe League doet Reginald bijhouden de nieuwe spelers/trainers van de Belgische teams voordat het seizoen begint, en John houdt zich bezig met de IT van Face-Off. Corona heeft een hoop kapot gemaakt wat Face-Off betreft. Van dik twintig mensen naar nu nog vier over. Ook een speciale shout-out naar Dijkie (bij de meeste bekend als IJshockeyfan Den Haag) die mij hielp in het begin van het seizoen met verslagen en interviews. Al was niet iedereen er fan van en liet dat ook duidelijk blijken op de sociale media. Maar die vecht nu een veel belangrijkere strijd met die klote ziekte.

Roeien met de riemen die ik heb

Vooralsnog gaat Face-Off door op de manier van de laatste twee jaar nadat Ed eerst zijn hartinfarct kreeg en het jaar daarna Face-Off moest loslaten. Tilburg Trappers, BeNe League, Nederland en België nationale teams en de NHL zijn de prioriteiten. Meer gaat gewoon niet als je alles bijna alles alleen moet doen. Zo simpel is het. Daarom ook een oproep als je een voorliefde hebt voor ijshockey en je wilt meehelpen met verslaggeving, je bent van harte welkom. En tegenwoordig hoef je niet eens meer in de hal aanwezig te zijn om een verslag te schrijven. Want bijna alle wedstrijden van de BeNe League zijn inmiddels gratis te zien. Neem gerust via de socials contact op of via email aan cor@face-off.nl.

Op naar het nieuwe seizoen 2023-2024, tot ziens ergens op of rondom het ijs.

Previous Vegas Stanley Cup winnaar 2023, Jonathan Marchessault MVP
Next Hershey Bears AHL kampioen na game 7 winst op Coachella Valley Firebirds