NHL Awards, Connor McDavid grote winnaar


Het was weer tijd voor de NHL Awards waarbij de captain van de Edmonton Oilers Connor McDavid als grote winnaar uit de bus kwam zetten. Al zou hij zelf alle individuele awards in willen ruilen voor een Stanley Cup.

LEES OOK: Nieuw coaching duo voor Chiefs Leuven

Connor McDavid wint Ted Lindsay Award en Hart Memorial Trophy.

Naast de twee prijzen die hij al won in het reguliere seizoen als topscoorder met 64 goals (Maurice “Rocket” Richard Trophy) en 153 punten (Art Ross Trophy). Pakte hij bij de NHL awards de prijs voor beste speler (Hart Memorial Trophy) gekozen door journalisten en de Ted Lindsay Award gekozen door de collega’s op het ijs. De Hart Trophy was op een stem na unaniem. Op social media was gisteren journalist Seth Rorabaugh van Tribune-Review Sports en Pittsburgh Penguins follower onderwerp van gesprek. Hij zette McDavid op een vijfde plek.

Jack Adams Award voor Jim Montgomery

De beste trainer award is gegaan naar de coach van de Boston Bruins Jim Montgomery. Hij won met Boston de Presidents Trophy met maar liefst 65 overwinningen maar werd in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld door Florida Panthers.

James Norris Memorial Trophy voor Erik Karlsson

De prijs voor de beste verdediger is gewonnen door Erik Karlsson van de San Jose Sharks. Als je als verdediger in een team wat slecht presteert 101 (25 goals 76 assists) punten pakt. Dan kun je in gesprek met andere teams voor een trade. Want hij wil naar een team wat kans maakt op de Cup. Alleen zijn salaris zit een beetje in de weg. 11.5 miljoen per jaar.

Vezina Trophy voor Linus Ullmark

De prijs voor de beste goalie ging naar Boston Bruins goalie Linus Ullmark. Zijn scores tijdens het reguliere seizoen waren goals against 1.89 en save percentage.938. In de eerste ronde van de play-offs haalde hij 3.33 en .896.

Calder Memorial Trophy voor Matty Beniers

De prijs voor beste rookie ging naar een teamgenoot van Daniel Sprong. Matty Beniers van de Seattle Kraken won de prijs na een uitstekend seizoen met  de Kraken. De 20-jarige scoorde in zijn eerste NHL seizoen 24 goals en gaf 33 assists.

Frank J. Selke Trophy voor Patrice Bergeron

De prijs voor de aanvaller die zijn verdedigende taken het beste uitvoerde ging naar Patrice Bergeron van Boston Bruins. Het was al de zesde keer dat hij die prijs won. In 2012-2014-2015-2016-2022 won hij al eerder. Hij won de prijs door zijn face-off wins. Bergeron won 1043 face-offs met een percentage van 61,1%. Hij bleef in puck bezit voor 59,7 procent en daarnaast was hij op het ijs bij maar 27 goals tegen 5-op-5. Het is alleen nog de vraag gaat de 37-jarige nog een jaar door of hangt hij de stick aan de wilgen.

De Bill Masterton Memorial Trophy ging naar Kris Letang van de Pittsburgh Penguins. E.J. McGuire Award of Excellence was voor Connor Bedard van de Regina Pats in de WHL. King Clancy Memorial Trophy was voor Mikael Backlund van de Calgary Flames. Lady Byng Memorial Trophy mocht Anze Kopitar van de L.A. Kings in ontvangst nemen. De Mark Messier NHL Leadership award was voor captain Steven Stamkos van de Tampa Bay Lightning. En de laatste award Willie O’Ree Communite Hero Award was voor Jason McCrimmon van de Detroit Ice Dreams Youth Hockey Association.

Previous Nieuw coaching duo voor Chiefs Leuven
Next Nummer een draft pick, Connor Bedard naar Chicago