Boston, Tampa Bay en Colorado naar halve finales


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vijf wedstrijden afgelopen avond en nacht waarbij er in vier wedstrijden de beslissing kon vallen. Tampa Bay nam revanche op Columbus voor de sweep van vorig jaar, Boston omzeilde vakkundig het lastige Carolina, Colorado waste de oren van Arizona, Montreal pakte Philadelphia en Vancouver nam de leiding tegen St. Louis.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 2-1 (BOS wint 4-1)

Halverwege de eerste periode haalde Haydn Fleury snoeihard uit en via de binnenkant paal was het raak. In de laatste vijf minuten van het middenstuk, draaide Boston het duel op zijn kop. David Krejci en Patrice Bergeron, de laatste vier tellen voor de thee, zorgden voor een 2-1 voorsprong. Jaroslav Halak liet zien een uitstekende vervanger in het doel te zijn en zorgde ervoor dat de Bruins de serie met 4-1 beslisten. Outsider Carolina kan naar huis.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 5-4 OT (TBL wint 4-1)

Moest Joonas Korpisalo eerst nog gestrekt naar de hoek, twee schoten later stond het 2-0 voor Tampa. Een tip-in van Tyler Johnson en een wrister van Blake Coleman zorgden voor de voorsprong. Nick Foligno zorgde voor de aansluitingstreffer. De Blue Jackets domineerden het tweede deel en lieten maar liefst 24 schoten los. Kevin Stenlund tekende voor de gelijkmaker uit de rebound. Dertig seconden voor het einde van de tweede periode pakte Columbus de voorsprong via Alexander Wennberg.

De voorsprong werd uitgebouwd in de derde periode door Columbus naar 4-2 met een wrister van Oliver Bjorkstrand. Toch was het na zestig minuten weer 4-4 en dus wederom overtime. Kevin Schattenkirk en Anthony Cirelli zorgden voor de comeback na vier unanswered goals door Columbus. Na amper vijf minuten in overtime werd er verkeerd uitverdedigd door Columbus. De Bolts profiteerden via Brayden Point en gaan door naar de tweede ronde.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 7-1 (COL wint 4-1)

Na het pak slaag van twee dagen terug, volgde afgelopen nacht opnieuw een pak rammel voor Arizona. Voor de tweede keer in amper 48 uur stond er 7-1 op het bord. Na 20 minuten spelen wist Arizona al nagenoeg zeker dat het naar huis kon. Nazem Kadri (2x) en Samuel Girard zorgde voor 3-0. Nathan Mackinnon (2x) en Nikita Zadarov zorgden voor 6-0. Clayton Keller nam de eretreffer van Arizona voor zijn rekening, J.T. Compher zette de 7-1 uitslag op het bord. De concurrentie is gewaarschuwd: de Avs zijn smoking hot in de playoffs.

Philadelpia Flyers – Montreal Canadiens 3-5 (PHI leidt 3-2)

De Flyers konden de serie beslissen, maar Montreal dacht daar anders over. De Habs kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Joel Armia. In de tweede doorgang ging het snel. Twee goals van Jakub Voracek voor Philadelphia zorgden voor 2-1. Opnieuw Armia en Brandan Gallagher zorgden voor een nieuwe voorsprong van Montreal. Na 50 minuten tilde Joel Farabee de ploegen weer in evenwicht. 22 tellen later zette Nick Suzuki de Canadiens weer op voorsprong. Phillip Danault besliste het duel met een emtpy netter en stelde het feestje van de Flyers nog even uit.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 3-4 (VAN leidt 3-2)

De Blues kwamen van 2-0 naar 2-2, het momentum lag dus bij de regerend kampioen. Die leken er ook met het vijfde duel vandoor te gaan. Vancouver keek na 25 minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Tyler Motte zette de Canucks op prachtige wijze op 1-0. Drie unanswered goals van Brayden Schenn, Ryan O’Reilly en Zach Sanford zorgden voor 3-1. Deze playoffs staan echter garant voor comeback wins. Zo ook in dit duel. Voordat de tweede bak thee naar binnen gegoten werd, had Vancouver het voordeel te pakken. J.T. Miller, Jake Virtanen en Motte met zijn tweede treffer zetten de Canadezen op 4-3. Jacob Markstrom hield met een aantal knappe reddingen de voorsprong op het bord, zodat niet St. Louis, maar Vancouver op 3-2 komt in deze serie.

Previous Start van de BeNe League wordt uitgesteld
Next New York stuurt Washington naar huis, Dallas sloopt Calgary in 20 minuten